Tμήματα Nηπιαγωγών

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2018 22:24

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
 Τα τμήματα αυτά έχουν ως στόχο την παιδαγωγική κατάρτιση ατόμων, που θα ασχοληθούν με την εκπαίδευση και αγωγή παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Παράλληλα, αποστολή τους είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή των Παιδαγωγικών Επιστημών με την ακαδημαϊκή και την εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα και η συμβολή στην αντιμετώπιση και επίλυση των παιδαγωγικών προβλημάτων εν γένει.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Ενδεικτικά, μερικά βασικά μαθήματα που διδάσκονται στα τμήματα αυτά είναι τα ακόλουθα:
Εισαγωγή στις Επιστήμες της Αγωγής, Γραμματισμός και Παιδαγωγικές Πρακτικές στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Παιδαγωγική της Ένταξης, Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή, Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Εναλλακτικές Διδακτικές Τεχνικές στην Εκπαίδευση, Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις: Αξιοποίηση Βασικών Θεωρητικών Εννοιών στην Εκπαιδευτική Πράξη, Ανάπτυξη του Παιδιού, Ρεύματα Κοινωνικής Ψυχολογίας, Μέσα Επικοινωνίας και Παιδική Ηλικία, Συμβουλευτική Ψυχολογία, Θεωρίες Γνωστικής Ανάπτυξης, Διαταραχές των Παιδιών της Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας, Κοινωνική και Συναισθηματική Ανάπτυξη στην Πρώτη Παιδική Ηλικία, Κοινωνιολογικές Προσεγγίσεις της Παιδικής Ηλικίας, Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, κ.ά.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οι απόφοιτοι των Τμημάτων Νηπιαγωγών εργάζονται, κατά κύριο λόγο, ως νηπιαγωγοί, στη δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση. Υπάγονται στον Κλάδο Π.Ε.60, Νηπιαγωγών και μπορούν να διοριστούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε νηπιαγωγεία ή παιδικούς σταθμούς.
Εκτός από την εκπαίδευση, οι απόφοιτοι των τμημάτων μπορούν να ασχοληθούν και:
* Σε ιδρύματα φροντίδας για το παιδί.
* Σε χώρους ψυχαγωγίας για το παιδί.
* Ως παιδαγωγοί σε φορείς και οργανισμούς.
* Σε νοσοκομεία για παιδιά.
* Παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
* Παιδικές κατασκηνώσεις.
* Ξενοδοχεία (τμήματα φύλαξης - απασχόλησης παιδιών).
* Μουσεία.
* Εκδοτικούς οίκους για συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων.
* Ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς για παραγωγή παιδικών εκπομπών.
* Δήμους και Νομαρχίες (προγράμματα κατάρτισης ή λαϊκής επιμόρφωσης).
* Παιδικά χωριά S.O.S..
* Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.
* Ιδρύματα παιδικής πρόνοιας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Σύμφωνα με τον νόμο 3699/08 (Φ.Ε.Κ. 199, 2/10/2008) για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι απόφοιτοι των Τμημάτων Νηπιαγωγών που έχουν κάποια μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) εντάσσονται στο Π.Ε.61 (Νηπιαγωγών ΕΑΕ) και μπορούν να διοριστούν στα νεοσυσταθέντα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) και στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ).
* Στον Κλάδο Π.Ε.60 Νηπιαγωγών εντάσσονται όσοι κατέχουν πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος κατεύθυνσης Νηπιαγωγών ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο της αλλοδαπής και όσοι κατ’ έχουν πτυχίο Σχολών Νηπιαγωγών της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο της αλλοδαπής εφόσον κατέχουν και το απαιτούμενο πτυχίο του π.δ. 130/1990 (ΦΕΚ 52/06.04.1990 τ.Α’)-(πτυχίο εξομοίωσης). Όσον αφορά σε τίτλους χωρών της αλλοδαπής, απαιτείται επιπρόσθετα βεβαίωση επανεκπαίδευσης των άρθρων 30 παρ.2 του ν.2083/1992 (ΦΕΚ 159/21.09.1992 τ.Α’) και 10 παρ.3 του ν. 2327/1995 (ΦΕΚ 156/31.07.1995 τ.Α). Από την υποχρέωση αυτή απαλλάσσονται οι πτυχιούχοι χωρών της Ε.Ε. και του Ελληνικού Κολλεγίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής.
* Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αθήνας - Πειραιά, (Σ.Ι.Ε.Λ.), Χαλκοκονδύλη 13, 6ος όροφος, Αθήνα 10432, Τηλ.: 210 52.38.148, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.siel.gr/
* Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (Π.Ε.Α.Ν.), Ηλ. Διεύθυνση: http://www.nipiagogoi.gr/

* ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Τα τμήματα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Ε.Κ.Π.Α., Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δ.Π.Θ., Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Κρήτης, Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Δυτικής Μακεδονίας, Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πάτρας δέχονται και στέλνουν φοιτητές μόνο μεταξύ τους.
Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 195 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2018».

Σπύρος Μιχαλούλης,
σύμβουλο Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr  e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass