Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ

Σε εγρήγορση για τους διορισμούς

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 16:33

Στις επάλξεις βρίσκεται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΣΑΔ, αναφέρει όλες τις ενέργειες που έγιναν για προσλήψεις και κάλυψη κενών Γενικής και Ειδικής, για δήλωση περιοχών, για αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων, ΤΥ, ΔΥΕΠ, μετακίνηση με πλοία και μόνιμους διορισμούς.
Μεταξύ άλλων, ο ΠΑΣΑΔ καλεί τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε εγρήγορση για το θέμα των μόνιμων διορισμών, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Εκτός των θεμάτων της καθημερινότητας, τα οποία ελέγχουμε και πιέζουμε να υλοποιούνται όσο ευνοϊκότερα γίνεται για όλους μας, υπάρχει και το ζήτημα των μόνιμων διορισμών που πρέπει πλέον επίμονα να κυριαρχεί στη σκέψη μας και στα αιτήματά μας.
Αυτές τις ημέρες γίνεται η προετοιμασία των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μία εξ αυτών θ’ αφορά στους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση με αρχή το σχολικό έτος ‘19-’20, με αλλαγή του υπάρχοντος νόμου και μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ (όχι γραπτού).
Είτε όμως αυτές γίνουν πραγματικότητα είτε όχι ένα είναι σίγουρο, πως πάμε σ’ ένα νέο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών καθώς το υπάρχον παύει να ισχύει μετά το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς.
Σας καλούμε σε εγρήγορση γιατί οι μέρες από εδώ και πέρα θα είναι κρίσιμες καθώς η πραγματικότητα των πινάκων, όπως τους έχουμε σήμερα με βάση την προϋπηρεσία, αναμένεται να γίνει προσπάθεια ν’ αλλάξει για όλους κι όχι προς το ευνοϊκότερο».