Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η Περιφέρεια στηρίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ Ζ. ΜΑΜΟΥΡΗ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 16:00

Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μεταξύ των άλλων κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας υπήρξε εκτενή συζήτηση σχετικά με το προγραμματισμό έργων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας που αφορούν στις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό, τις υποδομές και τα ερευνητικά προγράμματα.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε ειδική αναφορά στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν άμεσα σημειώνοντας ότι έχουν εξασφαλιστεί 7 εκ. από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για έργα (υποδομών , εξοπλισμού) ενώ 11,25 εκ. ευρώ προβλέπεται να κατευθυνθούν στην έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία αποκλειστικά για τις δράσεις RIS3, 47,5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ κατά προτεραιότητα σε δράσεις RIS3 και 3,125 εκ. ευρώ για ενίσχυση της πρόσβασης στη ΤΠΕ κατά προτεραιότητα σε δράσεις RIS3.

Ειδική αναφορά υπήρξε και στα τρέχοντα έργα που αφορούν στις εργασίες για την κατασκευή του νέου κτιρίου του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την ολοκλήρωση των εργασιών του κτιρίου του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

Εκτενής συζήτηση υπήρξε παράλληλα σχετικά με δράσεις που έχουν προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας στο οποίο προΐσταται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε προγράμματα σύμπραξης ερευνητικού ενδιαφέροντος. Άλλωστε η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία τόσο με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όσο και με το ΤΕΙ, 17 έργα συνολικού προϋπολογισμού 67 εκ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε τα εξής: «Ως αιρετή Περιφέρεια με συνεργασίες και συνέργειες χρηματοδοτούμε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα ουσίας και χρήσιμα που έχουν ως στόχο την ενίσχυση των υποδομών και την αναβάθμιση του εξοπλισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εργαζόμαστε προκειμένου οι φοιτητές και οι καθηγητές να έχουν στη διάθεσή τους υποδομές υψηλών προδιαγραφών όπου θα πραγματοποιείται αναβαθμισμένου επιπέδου έρευνα και διδασκαλία.

Σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία της χώρας μας έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε στην πράξη τη δημόσια και δωρεάν παιδεία χρηματοδοτώντας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας σημαντικά έργα στον τομέα της εκπαίδευσης, διαχέοντας παράλληλα κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία και κοινωνία, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε προκειμένου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση λειτουργώντας ως προστιθέμενη αξία για τη Θεσσαλία».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρύτανης Οικονομικών, Προγράμματος και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους.

Σχετικά Άρθρα