«Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων»

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 16:12

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο επικεφαλής της «Νέας Λάρισας», κ. Ντίνος Διαμάντος, πέρα από τις ευχές για καλή σχολική χρονιά επαναφέρει την πρόταση για όσα σχολεία στον Δήμο παραμένουν ανενεργά, ιδιαίτερα σε χωριά.

Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις για να ανοίξει ξανά ένα σχολείο, και κάθε σχολείο. Πρώτη δυνατότητα, άμεσα, εκ των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων του Δήμου, δίνεται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ως «κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών». Δεύτερη δυνατότητα, βραχυπρόθεσμα και, με σωστή προεργασία, είναι η διεκδίκηση λειτουργίας του σχολείου πιλοτικά, ως «οικολογικό σχολείο». Με πρόγραμμα προσχολικής ηλικίας (παιδικού σταθμού- νηπιαγωγείου και, δημοτικού σχολείου). Και με εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο, πέραν του βασικού, να δίνει έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και στις γεωργικές πρακτικές. Μπορεί ο Δήμος, πέρα από την έγκρισή του από το Υπουργείο Παιδείας, να αναζητήσει και να πετύχει για τη λειτουργία του, τη συνεργασία άλλων φορέων (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ΣΤΕΓ ΤΕΙ Θεσσαλίας, Αβερώφειος Σχολή), με την ίδια κατεύθυνση και εμπειρία ώστε, να το θέσουν υπό την αιγίδα τους και να βοηθήσουν έμπρακτα στην επιτυχή δημιουργία και λειτουργία του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα «Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων» όπου, η βιωματική μάθηση να είναι το συγκριτικό τους πλεονέκτημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass