Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον αέρα δεκαέξι μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 15:12

Χωρίς Α’ τάξη κινδυνεύει να μείνει το 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας, όπως αναφέρουν διδάσκοντες του σχολείου που συνεδρίασαν το απόγευμα της Δευτέρας για να συζητήσουν τις εξελίξεις. Μάλιστα με κείμενό τους, απευθύνουν έκκληση προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την έγκριση της λειτουργίας της Α’ Τάξης του σχολείου, αφού εγγράφηκαν σε αυτή και άλλοι 8 μαθητές πέρα από τους 8 που είχαν αρχικά κάνει εγγραφή και πλέον δεν θεωρείται ολιγομελές.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Με το πέρας της περιόδου των κατ’ εξαίρεση εγγραφών της περιόδου του Σεπτεμβρίου 2018 δεν κατέστη δυνατό να εγγραφούν στην Α’ τάξη του 6ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Λάρισας, δεκαέξι (16) μαθητές που επέλεξαν το σχολείο μας για να συνεχίσουν τη φοίτησή τους. Αυτό γιατί δεν είχε εγκριθεί από το ΥΠΠΕΘ η λειτουργία του τμήματος με τους οκτώ (8) αρχικά μαθητές που είχαν κάνει τη σχετική δήλωση προτίμησης τον Ιούνιο. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας σε άτυπη συνεδρίαση εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να φοιτήσουν στο σχολείο μας για τους εξής λόγους:

-Είναι αδιανόητο να λειτουργεί ένα σχολείο χωρίς τη μια από τις τρείς τάξεις (στο σχολείο μας το συγκεκριμένο τμήμα είναι και το μοναδικό της τάξης).

-Οι μαθητές στην πλειοψηφία τους είναι ενήλικοι και εργαζόμενοι και δεν μπορούν να φοιτήσουν σε σχολεία με πρωινό ωράριο λειτουργίας.

-Οι μαθητές ενδιαφέρονται να φοιτήσουν αποκλειστικά στην Α’ τάξη του 6ου ΕΠΑ.Λ., επειδή υπάρχουν μαθήματα επιλογής σχετικά με τους τομείς και τις ειδικότητες που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν στη συνέχεια.

-Στους οκτώ μαθητές που είχαν κάνει την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης έχουν προστεθεί άλλοι οκτώ (08), με αποτέλεσμα, το τμήμα να μην θεωρείται ολιγομελές.

-Κατά το διάστημα από 12-9-2018 έως 21-9-2018, που συμπίπτει με την περίοδο των εκπρόθεσμων εγγραφών δίδεται η τελευταία ευκαιρία στους μαθητές να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους και να μην πάει η χρονιά τους χαμένη».

Σχετικά Άρθρα