Αγιασμοί με ευχές, χαμόγελα και υποσχέσεις

* ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 22:13

Σε αγιασμούς σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας βρέθηκαν χθες το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μπαργιώτας και ο επικεφαλής της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γ. Λαμπρούλης.

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ευχήθηκαν στα παιδιά, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός παρέστη στον αγιασμό του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στο Αβέρωφ, ενώ αργότερα επισκέφτηκε το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Λάρισας.

Ακόμη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας παρευρέθη στον αγιασμό του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου. Σε δηλώσεις τους ο κ. Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ως αιρετή Περιφέρεια έχουμε εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση όλων των παιδιών στη Θεσσαλία προς τα σχολεία. Δεκαπέντε χιλιάδες παιδιά κινούνται με ασφάλεια και φτάνουν στην ώρα τους στα σχολεία. Έχουμε, ακόμη, εξασφαλίσει τη μεταφορά των παιδιών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα για τα κολυμβητήρια. Παράλληλα, με 116 έργα σε όλη τη Θεσσαλία προϋπολογισμού 181 εκ. ευρώ στηρίζουμε την παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της. Από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι το Πανεπιστήμιο. Στόχος είναι του χρόνου να μην υπάρχει κανένα σχολείο στη Θεσσαλία χωρίς να έχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σύγχρονα συστήματα διαδραστικών πινάκων και ηλεκτρονικής μάθησης των παιδιών. Έχουμε εξοπλίσει τα ειδικά σχολεία με σύγχρονα εποπτικό υλικό. Όλα τα σχολεία θα είναι πλήρως εξοπλισμένα. Αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε του χρόνου να τεθεί σε λειτουργία το Ειδικό Σχολείο το οποίο κατασκευάζεται για τα παιδιά με αναπηρία. Στηρίζουμε τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση καθώς η γνώση είναι δύναμη».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σε αγιασμούς σχολείων στη συνοικία της Νέας Πολιτείας, παρέστη ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Ειδικότερα ο δήμαρχος παρακολούθησε τους αγιασμούς στο 42ο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια στο 15ο Γυμνάσιο και 14ο Λύκειο. Ο κ. Καλογιάννης, απευθυνόμενος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, κάλεσε τους μαθητές να αξιοποιούν και να οργανώνουν δημιουργικά τον χρόνο τους, να μένουν προσηλωμένοι στον μαθησιακούς και εκπαιδευτικούς στόχους τους, αναπτύσσοντας παράλληλα το κριτικό τους πνεύμα. «Χρειάζεστε όλα εκείνα τα εφόδια ως νέοι, ώστε την ώρα που θα βρεθείτε σε δύσκολα σταυροδρόμια, να είσαστε σε θέση να διαλέξετε τον σωστό δρόμο. Για αυτές τις στιγμές θα σας προετοιμάσουν το σχολείο και η οικογένεια», τόνισε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης επισκέφθηκε και το 7ο ΕΠΑΛ, όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς. Στους αγιασμούς ο δήμαρχος Λαρισαίων, συνοδευόταν από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κ. Γιαννακόπουλο και την πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Ευαγ. Αργυροπούλου.

*Ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, παρακολούθησε τον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο του Ευαγγελισμού Ελασσόνας, μετά από πρόσκληση του διευθυντή Κώστα Κουτσογιάννη.

Επισήμανε την αναγκαιότητα τονωτικών ενεργειών στην Παιδεία, προκειμένου να επιτευχθεί ο σεβασμός στο παιδί και στο δικαίωμά του στην εκπαίδευση, και ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν μια δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη από γνώση που θα τους συντροφεύει στη ζωή τους.

*Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, επισκέφθηκε το 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στη Νέα Σμύρνη όπου παρέστη στον αγιασμό και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Μάλιστα το συγκεκριμένο σχολείο έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον κ. Μπαργιώτα καθώς πρόκειται για το σχολείο στο οποίο υπηρέτησαν οι γονείς του ως εκπαιδευτικοί τη δεκαετία του ’80. Επίσης πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σχολείο με διαπολιτισμικά στοιχεία , καθώς μεγάλος αριθμός των μαθητών είναι ΡΟΜΑ. Ο κ.Μπαργιώτας ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του: «Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά και συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Σ’ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους».

*Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη περιόδευσε χθες το πρωί, πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων σε σχολικές μονάδες της πόλης.

Στα 15ο και 43ο Δημοτικά Σχολεία, στην παρέμβασή του προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που ήταν συγκεντρωμένοι ανέφερε μεταξύ άλλων: «Γονείς και εκπαιδευτικοί ν’ αντιπαλέψουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις, που όταν συσσωρεύονται, λειτουργούν πολλαπλασιαστικά και μας απομακρύνουν ακόμα περισσότερο απ’ όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα εμείς και τα παιδιά μας. Μας απομακρύνουν από τις δυνατότητες της εποχής μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά, χωρίς ο γονιός να βάζει το χέρι στην τσέπη ή να τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να συμπληρώνει εκτός σχολείου τη μόρφωση του παιδιού, τις αναγκαίες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Η δικιά μας ευθύνη να απαιτήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν. Όλα αυτά που μπορούμε να έχουμε με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα».

* Στη συνέχεια παρευρέθηκε στον αγιασμό του 7ου ΕΠΑΛ, όπου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο κλείσιμο των ολιγομελών τμημάτων τονίζοντας ότι στη παιδεία συνεχίζεται το διαρκές μνημόνιο.

* Ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ, Τάσος Τσιαπλές, παρευρέθηκε, στην τελετή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.  Μεταξύ άλλων ανέφερε σε δήλωσή του ότι «το ΕΚΝΛ, διεκδικεί δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών, δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμβολιασμούς για όλα τα παιδιά. Να εξασφαλιστεί δωρεάν γεύμα στο σχολείο με ευθύνη του Κράτους, των Δήμων και της Περιφέρειας».

Ο ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, εύχεται στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, Καλή Σχολική Χρονιά, με υγεία και δύναμη. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει : «Η εκπαίδευση, η μόρφωση, η γνώση, η καλλιέργεια του πνεύματος και η εμπέδωση εθνικών και πανανθρώπινων αξιών, έχουν αποτελέσει φάρο σταθερότητας αλλά και προόδου στην πατρίδα μας. Οφείλουμε δε όλοι μαζί να διαφυλάξουμε αυτή τη σταθερά, πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις και ιδεολογικές στρεβλώσεις. Με προσήλωση στους στόχους σας, έχοντας υπομονή και μεθοδικότητα, είναι σίγουρο ότι θα πετύχετε αυτά που ονειρεύεστε».

ΤΟ ΕΚΛ

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σε ανακοίνωσή του εύχεται: «Καλή σχολική χρονιά, κάθε πρόοδο σε όλα τα παιδιά» και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Γνωρίζουμε ότι με το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς ένας ακόμα βραχνάς προστίθεται, δίπλα σε τόσους και τόσους που αντιμετωπίζουμε κάθε ημέρα με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την άγρια φοροληστεία, τις ανατροπές των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση μόνο κατ’ όνομα υπάρχει, όταν πρέπει να βάζεις συνεχώς το χέρι στην τσέπη, να πληρώσεις για τα πάντα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass