Υπογράφεται η σύμβαση για την παραχώρηση της Βιοχημείας

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 4ου ΕΠΑΛ * ΣΤΟΝ «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2018 22:00

Την παραχώρηση του σχολικού συγκροτήματος που μέχρι πρότινος στέγαζε το Τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμφώνησαν χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και ο νέος διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών, Γιαν. Χαρωνίτης.

Μετά από δύο χρόνια διεκδικήσεων αλλά και γραφειοκρατίας το κτίριο θα παραχωρηθεί τελικά στον Δήμο Λαρισαίων για να μεταστεγασθεί το 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σχολικό συγκρότημα όπου το επαγγελματικό λύκειο συστεγάζεται σήμερα με το 13ο ΓΕΛ, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

Κατά την επίσκεψη του δημάρχου στη δημόσια Α.Ε. (φωτ.) ο κ. Χαρωνίτης ανακοίνωσε στον κ. Καλογιάννη ότι το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, θα ικανοποιήσει το αίτημα του Δήμου Λάρισας και θα παραχωρήσει το κτίριο με μηνιαίο μίσθωμα προκειμένου να μεταστεγασθεί το 4ο ΕΠΑΛ.

Η σύμβαση θα κοινοποιηθεί στον Δήμο την ερχόμενη εβδομάδα για να τεθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, οπότε θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Κτιριακών Υποδομών.

ΤΟΥΜΠΑ

Χθες επίσης έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει στην πρόσκληση, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» για τις σχολικές υποδομές. Πρόγραμμα στο οποίο ο Δήμος Λαρισαίων θα εντάξει το έργο της ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου στη συνοικία της Τούμπας προκειμένου να στεγασθεί το 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Μέσω του ίδιου προγράμματος, τέλος, και με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, που ανακοινώθηκε χθες, για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, την αναβάθμιση παιδικών χαρών και την προμήθεια μηχανημάτων έργου, Δήμοι της χώρας θα χρηματοδοτηθούν με 6,8 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λάρισας θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ του ΥΠΕΣ με 858.400 ευρώ ενώ θα χρηματοδοτήσει το έργο με ίδιους πόρους ύψους 1 εκατ. ευρώ (σύνολο 1,9 εκατ. ευρώ).

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass