«Οι αποσπάσεις μονίμων να προηγούνται των προσλήψεων των αναπληρωτών»

Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2018 15:30

Για εμπαιγμό και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας η ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας, με αφορμή τις προσλήψεις αναπληρωτών στη Λάρισα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση «την ίδια στιγμή που ξεχειλίζει η οργή κι η αγανάκτηση δεκάδων καθηγητών, γιατί δεν ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις τους για απόσπαση από ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ Λάρισας, το Υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει αναπληρωτές στις θέσεις τους (κλ. ΠΕ05 και ΠΕ06). Την ίδια στιγμή που συνάδελφοι από γειτονικούς πλεονασματικούς νομούς των κοινών ειδικοτήτων περίμεναν να ικανοποιηθεί η αίτηση απόσπασής του στον ν. Λάρισας, το Υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει αναπληρωτές στη Λάρισα. Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας για εμπαιγμό των συναδέλφων και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Είναι ένα ακόμη τεχνικό λάθος ή ψηφοθηρική τακτική; Λέμε «ναι» στις προσλήψεις αναπληρωτών με σχεδιασμό, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στον συνάδελφο εκπαιδευτικό. Λέμε «όχι» στην απαράδεκτη προχειρότητα που αγνοεί την ανθρώπινη παράμετρο. Ζητούμε οι αποσπάσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών να προηγούνται των προσλήψεων αναπληρωτών».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση απαιτούν άμεση υλοποίηση γ΄ φάσης αποσπάσεων, που θα αφορά: Τους εκπαιδευτικούς, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ζητούν να αποσπαστούν σε περιοχή όπου η ειδικότητά τους είναι υπεράριθμη, δεδομένου ότι και στις δύο περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί αυτοί παραμένουν υπεράριθμοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass