Επιτυχίες μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου των "Ενεργών Πολιτών"

ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2018 15:32

Οι “Ενεργοί Πολίτες” Λάρισας συναισθανόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης, από το 2014 λειτουργούν τμήματα διδακτικής στήριξης μαθητών, οικογενειών που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Τη χρονιά που πέρασε 2017-18, τα μαθήματα παρακολούθησαν 37 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

 Βεβαίως, η δράση αυτή δε θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί, αν δεν υπήρχε πληθώρα εθελοντών καθηγητών, που αφιλοκερδώς διέθεσαν τον χρόνο τους και τις γνώσεις τους, ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά. Τελικά, οι κόποι των παιδιών αλλά και των καθηγητών τους δεν πήγαν χαμένοι!

Τα αποτελέσματα δείχνουν την ποιότητα της δουλειάς και την ένταση της προσπάθειας που καταβλήθηκε. Τρεις από τους τέσσερις μαθητές της Γ’ Λυκείου που συμμετείχαν φέτος στα τμήματα αυτά, πέρασαν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Επίσης επιτυχίες σημείωσαν και άλλοι έξι μαθητές που συμμετείχαν σε προηγούμενες χρονιές στα τμήματα στήριξης σε μικρότερες τάξεις. Συγκεκριμένα η Κατερίνα Σύρου πέρασε 1η στη Σχολή Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Αναστασία Βρέγκου στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας και η Μαρία Πίσσαρη στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους, μαθητές και εθελοντές.

 Η δικαίωση μιας μεγάλης προσπάθειας μας γεμίζει όλους χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας.

 Ο νέος Πολυχώρος Αλληλεγγύης στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, αν και μεγαλύτερος σε σύγκριση με την παλιά μας Στέγη, δυστυχώς δεν βοηθάει στη λειτουργία πολλών τμημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε μόνο τα τμήματα της Γ΄Λυκείου, που προς το παρόν αριθμούν 7 μαθητές. Οι προσπάθειές μας για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση σε όλους συνεχίζονται και οι "Ενεργοί Πολίτες" Λάρισας με το ίδιο πάθος δε θα πάψουν ποτέ να αγωνίζονται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass