«Στο ίδιο έργο θεατές» με τα ολιγομελή των ΕΠΑΛ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 15:39

«Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων στην Α’ Τάξη στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ και στη Γ’ Τάξη στο ΕΠΑΛ Αγιάς», ρωτά τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, μεταφέροντας στη Βουλή την αναστάτωση που επικρατεί σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στην Επαγγελματική Εκπαίδευση στον Ν. Λάρισας.

 

Αναλυτικά, η ερώτηση του κ. Κέλλα:

«Για μία ακόμα χρονιά, αναστάτωση και αναβρασμός επικρατούν σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον Ν. Λάρισας, από τη μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων.

Συγκεκριμένα:

Δεν εγκρίθηκε η λειτουργία του τμήματος της Α’ Τάξης του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας. Και τούτο, ενώ ο αριθμός των μαθητών που έκανε εγγραφή τον Σεπτέμβριο διπλασιάστηκε, σε σχέση με τον αντίστοιχο του Ιουνίου.

Οι μαθητές, μάλιστα, της Α’ Τάξης του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, καθώς είναι στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι, θα οδηγηθούν σε εγγραφή στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, όπου θα δημιουργηθούν δύο τμήματα.

Δεν εγκρίθηκε η λειτουργία ολιγομελούς τμήματος της Γ’ Τάξης Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αγιάς, όπου οι μαθητές, για να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους και να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, είναι αναγκασμένοι να διανύσουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα και να μετακινηθούν σε σχολείο της Λάρισας με αντίστοιχη ειδικότητα.

Καθώς, μάλιστα, η Επαγγελματική Εκπαίδευση έχει απαξιωθεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια με μια σειρά λανθασμένων αποφάσεων.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

Προτίθεστε να προχωρήσετε στην έγκριση των τμημάτων της Α’ Τάξης στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ και της Γ’ Τάξης στο ΕΠΑΛ Αγιάς;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass