Μάσκες ελευθερίας

ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΛΑΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2018 18:15

Η καθιερωμένη υποδοχή των εκπαιδευόμενων του Α’ Κύκλου Σπουδών του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Σχολείου, μέσα στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. Μετά την τέλεση του αγιασμού από τον ιερέα της φυλακής π. Νικηφόρο Κοντογιάννη, δύο εκπαιδευόμενοι του Β’ Κύκλου εξήγησαν γιατί επιλέχθηκε φέτος η μάσκα ως σύμβολο υποδοχής.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, σχεδόν ποτέ δεν είμαστε «ο εαυτός μας». Η ζωή μας είναι σαν μια θεατρική παράσταση. Για να παίξουμε πιο πειστικά τον ρόλο μας χρησιμοποιούμε ένα πολύτιμο εργαλείο: τη μάσκα. Μάσκα είναι ο τρόπος που μιλάμε, που ντυνόμαστε, που διασκεδάζουμε. Με όλα αυτά κάτι θέλουμε να πούμε στους γύρω μας. Μάσκες φορούμε στη δουλειά, στον δρόμο, στην παρέα, στη φυλακή. Μάσκες θα φορέσουν και στο θεατρικό απόσπασμα από τις «Τρωάδες» που ετοιμάζουν για να δείξουν με πιο ζωντανό τρόπο τα συναισθήματα και τα πάθη των ανθρώπων. Κατέληξαν λέγοντας στους συνεκπαιδευόμενούς τους ότι στον χώρο που ήρθαν οι μάσκες που θα φορέσουν θα είναι οι πιο ευχάριστες από όλες όσες έχουν φορέσει μέχρι τώρα. «Μην τις φοβάστε! Αν τις χρησιμοποιήσετε έξυπνα θα σας μάθουν μεγάλες αλήθειες! Φορέστε τη μάσκα του εκπαιδευόμενου! Αυτή είναι η μοναδική που θα σας απελευθερώσει από κάθε άλλη μάσκα που σας φόρεσαν και δεν την επιθυμείτε», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, με ένα μικρό δρώμενο έδειξαν στους νέους εκπαιδευόμενους, τραβώντας μια κόκκινη γραμμή, ποιες συνήθειες πρέπει ν’ αφήσουν έξω από το σχολείο. Τέλος, οι πρωτοετείς παρέλαβαν από μία ευχή των δευτεροετών κι ένα ξύλινο διακοσμητικό με σήμα δύο μάσκες του αρχαίου θεάτρου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά εδεσμάτων από το Σχολείο προς τους έγκλειστους εκπαιδευόμενους για το καλωσόρισμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass