Μαθητική Παλλαρισαϊκή πορεία διαμαρτυρίας

ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2018 15:10

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Λάρισας αποφάσισαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που θα επιφέρει στην παιδεία το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου αλλά και την αγανάκτησή τους στα χρόνια προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Για τον λόγο αυτόν απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους μαθητές των σχολείων της πόλης να συμμετάσχουν στην πορεία που θα διοργανωθεί στην Κεντρική πλατεία αύριο Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 9 π.μ. και θα καταλήξει στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (στην Τρίγωνη πλατεία), όπου θα κατατεθούν σε υπόμνημα τα αιτήματά τους. Να σημειωθεί πως μεταξύ των αιτημάτων είναι η διατήρηση των Λατινικών, ο διαχωρισμός των μαθημάτων της Έκθεσης και της Λογοτεχνίας, η διατήρηση των υπαρχόντων συντελεστών βαρύτητας, η επαναφορά του προηγούμενου συστήματος απουσιών, η άμεση διευθέτηση του ζητήματος της αγοράς των ξενόγλωσσων βιβλίων, η κάλυψη των κενών θέσεων καθηγητών στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα (π.χ. ξένες γλώσσες, αρμονία, σχέδιο), η άμεση υλοποίηση της ενισχυτικής διδασκαλίας, η δωρεάν χρήση των ΜΜΜ από τους μαθητές, η θεσμοθέτηση μαθήματος επαγγελματικού προσανατολισμού, η αύξηση των κονδυλίων για την εκπαίδευση, η διατήρηση του μαθήματος της βιολογίας στο πεδίο των οικονομικών κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass