«Στριμώχνουν τους μαθητές στις τάξεις για να μην κάνουν προσλήψεις»

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 10ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2018 22:04

Διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Γυμνασίου Λάρισας, για τη δημιουργία πολυμελών τμημάτων ιδιαίτερα στη Β΄ Γυμνασίου. Μέλη του Συλλόγου είχαν χθες συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ι. Καψάλη, προκειμένου να του επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο προέκυψε μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου με γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου.

Ο Σύλλογος απευθύνθηκε και στην «Ε» αναφέροντας ότι το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη Β΄ Γυμνασίου όπου τα τμήματα από πέντε που ήταν πέρυσι, φέτος έγιναν τέσσερα και τα δύο από αυτά έχουν 27 μαθητές και τα άλλα δύο 26. «Όταν ξεκίνησε η χρονιά στη Γ΄ Γυμνασίου υπήρχαν δύο τμήματα με 27 μαθητές και άλλα δύο με 16 και στην Α΄ τάξη ένα με 28 μαθητές και δύο με 25 μαθητές το καθένα. Σε αυτές τις περιπτώσεις διορθώθηκαν. Στη Β΄ Γυμνασίου όμως, αυτό δεν συνέβη καθώς οι αρμόδιοι πατούν πάνω στη νομοθεσία που λέει ότι ένα τμήμα μπορεί να λειτουργήσει με 27 άτομα. Στην πράξη όμως ούτε ο εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει μάθημα, αλλά και ούτε οι μαθητές να παρακολουθήσουν. Οι τάξεις για να είναι ανθρώπινες, πρέπει να μην ξεπερνούν τους 21 μαθητές. Προφανώς όμως για να μην γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών, οι μαθητές στοιβάζονται» αναφέρει ο κ. Στέλιος Κορδάμπαλος μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως αναφέρεται και στο ψήφισμα, ο Σύλλογος είναι κάθετα αντίθετος στη δημιουργία πολυμελών τμημάτων καθώς οι μαθητές «στοιβάζονται», με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσής τους από εκπαιδευτικούς υψηλού επιπέδου που διδάσκουν και παράγουν ποιοτικό έργο στο Γυμνάσιο και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών, εφόσον ο χώρος που αντιστοιχεί στον καθένα τους μέσα στην τάξη είναι μικρότερος από τον προβλεπόμενο, σύμφωνα με τη μελέτη της παθητικής πυροπροστασίας.

Η επίδοση του ψηφίσματος, δεν ήταν η μοναδική ενέργεια του Συλλόγου, αφού όπως λέει η κ. Β. Χονδρονάσιου μέλος επίσης του Συλλόγου, από τις αρχές Σεπτέμβρη έγιναν συναντήσεις στη Δευτεροβάθμια, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κατατέθηκε το αίτημα για εξέταση από ΠΥΣΔΕ στη Δευτεροβάθμια, έγινε η έκτακτη γενική συνέλευση γονέων και κηδεμόνων, η χθεσινή συνάντηση με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας του συλλόγου που μετείχαν και οι γονείς και θα υπάρχει και μια συνάντηση τις επόμενες ημέρες με το σχολικό συμβούλιο. «Μπορεί φέτος να μην αλλάξει τίποτα και η χρονιά να χάθηκε. Όμως το θέμα είναι σοβαρό και θα πρέπει να το φροντίσουν ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά να μην υπάρχουν τέτοια ζητήματα» κατέληξε η κ. Χονδρονάσιου.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass