Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές της Λάρισας

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2018 15:40

Στην πλατεία Ταχυδρομείου συναντήθηκαν χθες επιτροπές μαθητών σχολείων της Λάρισας, που συμμετέχουν στην Παλλαρισαϊκή Πορεία Διαμαρτυρίας που οργάνωσε το 2ο Λύκειο Λάρισας.

Οι μαθητές σε χώρο της Ιατρικής Σχολής, συζήτησαν για τη δημιουργία Μαθητικού Κινήματος που θα αγωνιστεί ενάντια στις αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και για τη δικτύωση με σχολεία από όλη τη χώρα.

* Εν τω μεταξύ την πρωτοβουλία των μαθητών που βγήκαν στους δρόμους χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δήμου Λάρισας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Οι μαθητές έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν, να ξεσηκώνονται, να κινητοποιούνται. Έχουν σοβαρά και δίκαια αιτήματα. Η χρόνια υποχρηματοδότηση κυριολεκτικά χειροτερεύει, επιβαρύνει ακόμα παραπέρα τη λειτουργία των σχολείων. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή με αίθουσες και προαύλια κλουβιά, οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, οι συνεχείς συμπτύξεις τμημάτων με 27άρια και 28άρια τμήματα, η καθαριότητα των σχολείων, η πληρωμή των ξενόγλωσσων βιβλίων από την τσέπη των γονέων είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις μορφωτικές ανάγκες ως κόστος». Τέλος στην ανακοίνωσή τους ζητούν να αποσυρθεί η κυβερνητική πρόταση για το Λύκειο και απευθύνουν κάλεσμα στους συλλόγους γονέων όσο γίνεται πιο γρήγορα να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις των Δ.Σ και σε σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων ώστε να συζητήσουν τα προβλήματά τους και να οργανώσουν από κοινού δράσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στα σχολεία.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του τις κινητοποιήσεις των μαθητών Λυκείων-Γυμνασίων της Λάρισας, ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές που φέρνει στην Παιδεία το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και για χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα. Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει το πλαίσιο των διεκδικήσεων που έχει να κάνει με διορισμούς εκπαιδευτικών, κάλυψη των κενών, χρηματοδότηση των σχολείων, δημόσια και δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης, διατήρηση του μαθήματος των λατινικών, δωρεάν μετακίνηση μαθητών κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass