Προσχηματικός διάλογος και απαξιωτική διαβούλευση

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Σ.Ν ΠΕΡΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2018 16:12

«Ανούσιες δολιχοδρομίες, παραγκωνισμός, καιροσκοπισμός, προσχηματικός διάλογος και ψευδεπίγραφη έως πλήρως εξευτελιστική, απαξιωτική -ακόμη και ετούτη την ώρα- η δήθεν διαβούλευση.

Ο λόγος του υπουργού ότι θα υπήρχε συνάντηση μέσα στο καλοκαίρι και ότι θα μπορούσε -σε κάθε περίπτωση- το ΤΕΙ/Θ να ακολουθήσει έστω, μία αυτόνομη πορεία ως Τεχνολογικό Ίδρυμα, τη στιγμή που τέτοια ιδρύματα ακμάζουν και προσφέρουν σε όλη την Ευρώπη, αποτελεί ύβρη απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους σπουδαστές, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Παπαδημόπουλος για το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου για το Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ακόμη σημειώνει:

«Παρά τις καλοπροαίρετες, βασίμως ελπιδοφόρες και σοβαρές προτάσεις εκ μέρους του ΤΕΙ/Θ, το κείμενο για τη Νέα Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εστάλη σε πρωθύστερο χρόνο, κινείτο καταφανώς ετεροβαρώς εις βάρος του ΤΕΙ/Θ, τορπιλίζοντας τις όποιες καλές προθέσεις για επίλυση του ζητήματος.

Οι λέξεις «συνένωση» και «συγχώνευση» που χρησιμοποιήθηκαν, κατάντησαν όχι μόνο απορρόφηση, αλλά κατ’ ουσίαν κατάργηση. Αυτό, άλλωστε, μαρτυρεί περίτρανα και το άρθρο 1 του σχεδίου νόμου. Ο λόγος του υπουργού ότι θα υπήρχε συνάντηση μέσα στο καλοκαίρι και ότι θα μπορούσε –σε κάθε περίπτωση– το ΤΕΙ/Θ να ακολουθήσει έστω, μία αυτόνομη πορεία ως Τεχνολογικό Ίδρυμα, τη στιγμή που τέτοια ιδρύματα ακμάζουν και προσφέρουν σε όλη την Ευρώπη, αποτελεί ύβρη απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους σπουδαστές, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Κύριε Υπουργέ,

 Πάρτε πίσω το Σχέδιο Νόμου περί κατάργησης του ΤΕΙ/Θ. Φροντίστε να προασπίσετε τη συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, δια μίας αυτόνομης πορείας, σεβόμενος την επί μισόν αιώνα σχεδόν προσφορά του αλλά και τις δυνατότητές του για τη συνέχιση αυτής της προσφοράς».   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass