Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ:

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργούν το ΤΕΙ Λάρισας

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2018 16:18

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κώστας Μπαργιώτας, τοποθετήθηκε με ανακοίνωση στο θέμα του ΤΕΙ Θεσσαλίας, τονίζοντας: «Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν.

Παρά τις υποσχέσεις του κ. Γαβρόγλου τόσο προς τον δήμαρχο Λαρισαίων όσο και προς τη Σύγκλητο, το ΤΕΙ Λάρισας καταργείται! Ούτε απορροφάται ούτε συγχωνεύεται. Καταργείται, όπως ρητά ορίζεται στο άρθρο 1 του σχεδίου νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση. Στην πράξη, η περιουσία του, ο προϋπολογισμός του και η λήψη αποφάσεων μεταβιβάζονται στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για μια ολέθρια πρόταση που οδηγεί ένα ίδρυμα με εξαιρετικές υποδομές και έργο σε «ακαριαίο θάνατο». Η Σύγκλητος του ΤΕΙ, η οποία έχει αγνοηθεί επιδεικτικά στον προσχηματικό διάλογο, έχει μια μελετημένη πρόταση. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα το σχέδιο νόμου. Σε περίπτωση που εξακολουθήσει να επιμένει, η πόλη σύσσωμη οφείλει να αντιδράσει δυναμικά. Το θέμα Παιδεία αφορά το μέλλον των παιδιών μας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ευκαιριακά στη βάση πελατειακών εξαρτήσεων και μικροπολιτικών συμφερόντων. Οι όποιες αλλαγές απαιτούν σοβαρότητα, μακρόπνοο σχεδιασμό στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και συναίνεση. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτουν σοβαρά και την παιδεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass