Μάθημα ιστορίας στην Αρχαία Σκοτούσσα

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ 1ου ΚΑΙ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2018 16:59

Την Αρχαία Σκοτούσσα επισκέφθηκαν μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Φαρσάλων, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς: Κόκκαλη Μαρία, Ταουσάνη Αριάνθη, Τριανταφυλλόπουλο Απόστολο, Μπένο Νικόλαο και μαθητές του 4ου Δημοτικού σχολείου Φαρσάλων, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς:

Προσμίτη Στέλιο, Δημητρόπουλο Δήμο, Μαμπλέκο Νικόλαο και Παπαλέξη Αχιλλέα επισκέφθηκαν το ανασκαφικό πεδίο της Αρχαίας Σκοτούσσας, τον χώρο εκείνο όπου, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων, από το 2014 εκπονούνται αρχαιολογικές έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Messina Ιταλίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γευθούν την εμπειρία της ανασκαφικής έρευνας και να πάρουν πολύτιμες γνώσεις για την ιστορία του τόπου. Ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και στον χώρο μελέτης του ανασκαφικών ευρημάτων από τον καθηγητή – διευθυντή της ανασκαφής Francesco La Torre και την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου – αρχαιολόγο Βάσω Νούλα, τον καθηγητή Lorenzo Campagna και την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας – διευθύντρια της ανασκαφής Σοφία Καραπάνου.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Στο μεταξύ, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο ανασκαφικό πεδίο της Αρχαίας Σκοτούσσας, από τον Δήμο Φαρσάλων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και το Πανεπιστήμιο της Messina. Η αναχώρηση θα γίνει από το μνημείο του Πολυδάμαντα στην πλατεία της Σκοτούσσας.

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass