«Απάτη η ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ-ΚΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2018 15:38

«Ένα Λύκειο ‘’Εξεταστικό Κέντρο’’. Αυτό θέλουν». Σ΄ αυτό συνόψισε τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το Λύκειο ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Παιδείας, μιλώντας χθες στη Λάρισα. «Η πρόταση της κυβέρνησης μοιάζει με τον περιβόητο νόμο Αρσένη και γι’ αυτό θα φάει τα μούτρα της από τους μαθητές, όπως και τότε», τόνισε.

“Οι εξελίξεις στην Παιδεία, οι κυβερνητικές εξαγγελίες και η θέση του ΚΚΕ”, ήταν το θέμα της εκδήλωσης που οργάνωσαν οι Τ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε αίθουσα του ‘’Μύλου’’. «Ήρθε ο Σεπτέμβρης, φτάσαμε στο άνοιγμα των σχολείων, τα παιδιά ξανανταμώνουν στα προαύλια με κέφι και χαρά. Όμως γονείς κι εκπαιδευτικοί κοιτάζονται μεταξύ τους και ξεκινούν ν' αντιπαλέψουν γνωστά και συσσωρευμένα προβλήματα» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυρ. Ιωαννίδης και συνέχισε για το επίκαιρο θέμα των αλλαγών στο Λύκειο. «Σε αυτό το Λύκειο, θα γενικευτεί ένας ατέλειωτος εξεταστικός μαραθώνιος που θα λειτουργεί αποτρεπτικά στην επιλογή του Γενικού Λυκείου, φέρνοντας έτσι το «όνειρο» της κυβέρνησης, και όλων των αστικών κομμάτων βεβαίως, για πιο μαζική στροφή στην πρόωρη κατάρτιση, στα υποβαθμισμένα και χωρίς υποδομές ΕΠΑΛ, πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Η ελεύθερη πρόσβαση που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι μια απάτη. Η επίκληση ότι δεν μπορεί μια στιγμή στις εξετάσεις να καθορίζει για πάντα το μέλλον του νέου, είναι υποκριτική. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν πραγματικά για τον πόνο και το άγχος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις, τότε θα μπορούσε να ικανοποιήσει τα αιτήματα για δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι, για τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας».

Και ο ομιλητής κατέληξε απευθύνοντας «κάλεσμα μάχης για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δυνατοτήτων», διαβεβαιώνοντας ότι «το μερτικό ευθύνης που αναλαμβάνουμε, οι κομμουνιστές, οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, είναι να κάνουμε κάθε σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο, εστία αγώνα, πυρήνα διεκδίκησης και δημιουργίας για όλα όσα έχει ανάγκη η νέα γενιά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass