Ερώτηση Γ. Λαμπρούλη για πρόβλημα στην καθαριότητα των σχολείων

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2018 15:40

«Να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα της καθαριότητας και της υγιεινής των σχολείων» ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας επτά βουλευτές του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Λάρισας Γ. Λαμπρούλη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Ιδιαίτερα οξυμμένο παραμένει το πρόβλημα της καθαριότητας και υγιεινής των σχολείων. Πρόβλημα που συχνά φέρνει γονείς και εκπαιδευτικούς σε απόγνωση.

 Το καθεστώς των συμβασιούχων καθαριστριών εντείνει το πρόβλημα, αφού με βάση τη σύμβασή τους οι πενιχροί μισθοί τους υπολογίζονται με βάση τις σχολικές αίθουσες που καθαρίζονται, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι υπόλοιποι χώροι των σχολείων, όπως οι αίθουσες εργαστηρίων, οι βοηθητικοί και αύλειοι χώροι, τα γραφεία καθηγητών και οι τουαλέτες.

Οι δήμοι ως αρμόδιοι για τα σχολικά κτίρια είναι συχνά-πυκνά με τα χέρια ψηλά αφού η νομοθεσία και η χρηματοδότηση από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ καθορίζει τις συμβάσεις, τον αριθμό του προσωπικού καθαριότητας, τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτρόπων με το σταγονόμετρο. Το αποτέλεσμα είναι, κάθε χρόνο οι εργαζόμενες καθαρίστριες, που λογίζονται ως εργολάβοι, να είναι αντιμέτωπες με την απειλή τη ανανέωσης ή όχι των συμβάσεων, με μεροκάματο ψίχουλα και η υγιεινή των σχολικών μονάδων μόνιμα και πολλές φόρες τραγικά ελλιπής.

Ερωτώνται οι υπουργοί αν θα μετατραπούν οι συμβάσεις έργου για το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων σε μόνιμες συμβάσεις και με πλήρες ωράριο, ώστε να αντιμετωπιστεί επιτελούς με τη σχετική πληρότητα το κρίσιμο ζήτημα της υγιεινής για σχολειά και παιδιά. Και αν θα αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών γενικά άλλα και ειδικά από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό καθαριότητας που ως γνωστό τα τελευταία χρόνια συνεπικουρεί σταθερά ο προϋπολογισμός των Δήμων και ενώ οι πόροι από τους ΚΑΠ έχουν μειωθεί πάνω από 60%».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass