«Καταγράφηκαν συγκλίσεις και διαφορές»

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ - Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΠΩΣ «ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ»

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2018 22:18

«Η συζήτηση συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε στην «Ε», ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Παιδείας Κων. Γαβρόγλου.

Η συνάντηση ήταν ενταγμένη στις επαφές του κ. Γαβρόγλου με αιρετούς, εκπαιδευτική κοινότητα και βουλευτές της περιοχής στο πλαίσιο της διαβούλευσης ενόψει και της κατάθεσης του σχεδίου νόμου για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Η διαβούλευση, σύμφωνα και με το αρχικό χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας έληξε την περασμένη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου αλλά όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα δηλώσεις αιρετών μετά και τις συναντήσεις του κ. Γαβρόγλου, οι επαφές θα συνεχισθούν και την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς μέχρι σήμερα να είναι γνωστό, πότε τελικά το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση.

Στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, ο κ. Αγοραστός πλαισιωνόταν από τους αντιπεριφερειάρχες, Δωροθέα Κολυνδρίνη, Βασίλη Τσιάκο, Γιώργο Καλτσογιάννη, Γιάννη Μπουτίνα και Γιώργο Μάττα.

Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού, όπως σημειώνεται στη λιτή ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας «έγινε εκτεταμένη συζήτηση, η οποία, για το καλό της κοινωνίας, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα».

Ενώ από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι «στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» και καταγράφηκαν συγκλίσεις και διαφορές. Αποφασίστηκε η συζήτηση να συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα».

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΕΙ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Χθες επίσης, στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Γαβρόγλου συναντήθηκε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, Αθανάσιο Μιχελή, Απόστολο Καραναστάση και Ιωάννη Σαρακιώτη. Κατά τη συνάντηση, όπως σημειώνεται από το Υπουργείο Παιδείας «συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της συνέργειας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΕΚΠΑ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τον προγραμματισμό του Υπουργείου ως προς την ολοκλήρωση των συνεργειών στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα.

Οι βουλευτές έθεσαν το θέμα της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μετά τη δική τους προτροπή και σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού αποφάσισε ότι στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα υπάρχει Διάταξη για τη συγκρότηση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Έρευνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΑΣΕΕΠΣΕ) με έδρα τη Λαμία, με σκοπό να μελετήσει τις προϋποθέσεις ίδρυσης ΑΕΙ και Ερευνητικού Κέντρου στη Στερεά Ελλάδα. Για την απόφαση αυτή ενημερώθηκε και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης».

«ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ»

Για τις εξελίξεις γύρω από το ίδιο θέμα η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου σε δήλωσή της σημειώνει πως «η σημερινή απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου να προχωρήσει, ουσιαστικά, σε ίδρυση ΑΕΙ στη Στερεά Ελλάδα, μέσω έρευνας που θα πραγματοποιήσει αρμόδια επιτροπή, χωρίς να έχει κάνει αντίστοιχη μελέτη για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, αποδεικνύει καταφανώς τις μεθοδεύσεις του και τον εμπαιγμό του απέναντι στους φορείς της Λάρισας.

Ενώ ολόκληρη η πόλη μπαίνει σε διάλογο μαζί του με στόχο τη διόρθωση των όποιων ανισοτήτων και στρεβλώσεων που επιφέρει το δικό του σχέδιο νόμου, αυτός δεν έχει κανένα πρόβλημα να ανακοινώσει την ίδρυση ολόκληρου ΑΕΙ στη Λαμία. Έχοντας στο πλευρό του τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή ικανοποιεί ένα τοπικό κομματικό αίτημα, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τις πραγματικές του προθέσεις.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, ο οποίος συνάντησε μόνος του τον κ. Γαβρόγλου,-σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους δημάρχους που συναντήθηκαν μαζί του-, οφείλει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και να συνταχτεί με το αίτημά μας: απόσυρση του νομοσχεδίου τώρα και συζήτηση από μηδενική βάση. Πλέον οι μάσκες έπεσαν».

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass