ΛΙΓΟ ΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΤΙΝΑΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ

Αναδίπλωση Γαβρόγλου μετά την αντίδραση Αγοραστού

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 22:03
Γαβρόγλου - Αγοραστός και δήμαρχοι  θα ξαναβρεθούν σήμερα στην Αθήνα  για τη συνένωση Πανεπιστημίου - ΤΕΙ Θεσσαλίας Γαβρόγλου - Αγοραστός και δήμαρχοι θα ξαναβρεθούν σήμερα στην Αθήνα για τη συνένωση Πανεπιστημίου - ΤΕΙ Θεσσαλίας

Κρίσιμο για το μέλλον του ΤΕΙ Θεσσαλίας αναμένεται να είναι το σημερινό ραντεβού των Θεσσαλών αυτοδιοικητικών και ακαδημαϊκών με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι δήμαρχοι Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, Τρικάλων Δ. Παπαστεργίου και Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος και οι πρυτάνεις των δύο Θεσσαλικών Ιδρυμάτων, του ΤΕΙ/Θ Ξ. Σπηλιώτης και του Π.Θ. Ζ. Μαμούρης που θα συνοδεύονται από έναν αντιπρύτανη εκατέρωθεν, θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουν για το σχέδιο νόμου, που το τελευταίο διάστημα έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Θεσσαλία.

Το παρασκήνιο της σημερινής συνάντησης έντονο, αφού λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα λόγω της αρχικής απόφασης του υπουργού να δεχτεί τους πρυτάνεις με τους δημάρχους μόνους τους το μεσημέρι (στις 12.30) και τους περιφερειάρχες σε ξεχωριστή συνάντηση που θα γινόταν νωρίς το απόγευμα, στις 4. Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός αντέδρασε άμεσα και οργισμένα. Με δηλώσεις του στην «Ε» μίλησε για αθέτηση συμφωνίας και τακτικισμούς, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη συνάντηση. «Σε αυτό το ραντεβού μόνος μου δεν πάω. Θα συμμετάσχω μόνο αν καθίσουμε όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι. Η συμφωνία ήταν να καθίσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι. Δήμαρχοι, περιφερειάρχες και οι πρυτάνεις των ιδρυμάτων. Τελευταία στιγμή και για ακατανόητους λόγους η συμφωνία χάλασε και τα ραντεβού «έσπασαν». Ο υπουργός θα δει χωριστά δημάρχους, περιφερειάρχες και πρυτάνεις. Αυτά είναι τακτικισμοί και τέτοιες ενέργειες δεν συμβάλλουν στη συνεργασία. Ζητήσαμε να μην υπάρχουν μυστικά. Φοβούνται να είναι όλοι μπροστά; Αυτό είχαμε συμφωνήσει για το καλό του τόπου. «Η διαφύλαξη της ενωμένης θεσσαλικής συνείδησης είναι αδιαπραγμάτευτη αξία» δήλωσε χαρακτηριστικά και μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων υπογράμμιζε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με γνώμονα το καλό της κοινωνίας, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ και την ενότητα της Θεσσαλίας, εμμένει στη θέση της και επανακαταθέτει την πρότασή της για κοινή συνάντηση των αιρετών της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας». Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας (περίπου στις 10 παρά το βράδυ) και σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ο ίδιος ο υπουργός επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη -προφανώς αφού είχε ήδη φτάσει στα αυτιά του η πρόθεση του Κ. Αγοραστού να μην μετάσχει στον διάλογο- και του ζήτησε η συνάντηση να γίνει όπως την είχαν προγραμματίσει αρχικά, κοινή για όλους. Ο υπουργός με μια αξιοθαύμαστη «ντρίμπλα», ζήτησε από τον περιφερειάρχη να παρίσταται στο ραντεβού των 12.30, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για το «μπέρδεμα» δε φέρει εκείνος την ευθύνη.
Πάντως σε κάθε περίπτωση οι ελιγμοί του Υπουργείου Παιδείας, εγείρουν ερωτηματικά και θολώνουν ακόμη περισσότερο το τοπίο. Σε μια κρίσιμη περίοδο που η Θεσσαλία βρίσκεται σε αναβρασμό εξαιτίας του νομοσχεδίου, ο υπουργός Παιδείας φαίνεται ότι ξέχασε τη σημαντικότερη δέσμευσή του: «Προχωράμε μόνο με ευρεία συναίνεση», κάτι που όπως φαίνεται ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει εξασφαλίσει. Οι κόντρες, οι τρίπλες και το παρασκήνιο δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό, αφού τελικά τα κομματικά και πολιτικά παιχνίδια τα οποία –θυμίζουμε- ο κ. Γαβρόγλου έλεγε το καλοκαίρι από τη Λάρισα ότι δεν τον αφορούν καθόλου, φαίνεται ότι είναι εκείνα που καθορίζουν τις εξελίξεις. Αλλιώς πώς να ερμηνεύσει κανείς ότι έχει κατορθώσει με ένα σχέδιο νόμου, να στρέψει τους πάντες εναντίον πάντων;
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass