Ελλείψεις προσωπικού στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο

* ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ - ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 22:12

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Λάρισας που συστεγάζεται με τον «Αριστέα» στη Γιάννουλη.

Οι 93 εγγραμμένοι μαθητές του (καθημερινά παρακολουθούν τα μαθήματα 80 με 85) πέρα από τις κτιριακές υποδομές που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ελλείψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Οι γονείς έχουν φτάσει στα όριά τους, καθώς ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, το σχολείο λειτουργεί με έναν ψυχολόγο, έναν κοινωνικό λειτουργό, έναν νοσηλευτή και κανένα λογοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή.

Λόγω της ειδικής φύσης του σχολείου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και παρά το γεγονός ότι έχει ήδη γνωστοποιήσει την κατάσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και στον Δήμο Λαρισαίων, ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Βέβαια όπως αναφέρει στην «Ε» εκπρόσωπος του Συλλόγου, κλιμάκιο του Δήμου στάλθηκε στο σχολείο προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα και υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν εργασίες ανακατασκευής του δαπέδου, επιδιόρθωσης της περίφραξης κ.α.

Αναφορικά με το θέμα των ελλείψεων ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σημειώνει σε υπόμνημα διαμαρτυρίας που παρέδωσε στην «Ε»: «Αντίστοιχο σχολείο του νομού Λάρισας με 20 μαθητές έχει τον ίδιο αριθμό Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Επίσης σε αντίστοιχα σχολεία όμορων νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπηρετεί διπλάσιος αριθμός προσωπικού. Δεδομένου ότι φοιτούν μαθητές με αυτισμό χαμηλής λειτουργικότητας, σακχαρώδη διαβήτη κ.α. μαθητές που νοσηλεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο νοσοκομείο, οι οποίοι δεν έχουν γονείς συνοδούς και ως εκ τούτου χρήζουν στήριξης του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού».

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εκπρόσωπος του συλλόγου έχουν συμβεί περιστατικά όπως ένας μαθητής να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο συνοδεία νοσηλευτή και το σχολείο να μείνει χωρίς νοσηλευτή. Ακόμη, καταγγέλλουν έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού Μουσικής και Πληροφορικής.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η «Ε» επικοινώνησε με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναστασοπούλου η οποία απάντησε για το συγκεκριμένο θέμα «Η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης οφείλει και προσπαθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων. Θα πρέπει να γίνει σαφές όμως ότι οι ανάγκες-ελλείψεις ενός σχολείου καταγράφονται από τη διευθύντρια που έχει και την ευθύνη λειτουργίας τους και παραδίδονται στη Διεύθυνση».

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass