- ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ

Επί τάπητος προβλήματα και ελλείψεις στα σχολεία

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2018 22:36

Για σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των σχολείων, τα προβλήματα και τις ελλείψεις που εντοπίστηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τη δίχρονη προσχολική αγωγή, την ειδική αγωγή-παράλληλη στήριξη και την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν οι αντιπρόσωποι πολλών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Λάρισας.

Σε μια εκδήλωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών της Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις πρόσφατες μαθητικές κινητοποιήσεις που οδήγησαν στη δημιουργία Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών. Η γραμματέας της Ένωσης κ. Μαρία Μπαρμπούτη, κατά την εισήγησή της, ανέφερε ότι η Ένωση στηρίζει την απόφασή τους για συμμετοχή στην πανελλαδική ημέρα κινητοποιήσεων των μαθητών στις 29 Οκτώβρη και μάλιστα σημείωσε ότι είναι απαράδεκτη η προσπάθεια που γίνεται από ορισμένους διευθυντές λυκείων να συνδεθεί η πανελλαδική κινητοποίηση με τις εκδρομές που δικαιούνται οι μαθητές. «Τους λένε ότι θα τις χάσουν αν βγουν και διαδηλώσουν. Αυτό είναι μια προσπάθεια ευνουχισμού του αγωνιστικού φρονήματος των μαθητών και είναι απαράδεκτο να τίθεται έτσι. Πρόκειται για εκφοβισμό, για εκβιασμό» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, η κ. Μπαρμπούτη σημείωσε ότι η Ένωση προτείνει μια σειρά παρεμβάσεων όπως συνάντηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τους διευθυντές που απειλούν τους μαθητές με εκδρομές, συνάντηση με τα 15μελή των μαθητών, παρέμβαση για να μην μπούνε απουσίες την ημέρα της κινητοποίησης(τις τελευταίες ώρες) και παράσταση διαμαρτυρίας στους αρμόδιους φορείς για τα ζητήματα της υλικοτεχνικής υποδομής. Τέλος, αναφορά έγινε και στις εκλογές των Συλλόγων Γονέων ώστε να υπάρξει καταγραφή όσων έχουν ήδη προχωρήσει σε εκλογές.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass