Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ψυχολογία και στη Συμβουλευτική

* ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2018 16:16

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 300 Λαρισαίων ξεκίνησε το επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον νέο θεσμό του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε το πρώτο διήμερο των επιμορφωτικών κύκλων και για τα δύο τμήματα, απογευματινό και πρωινό αντίστοιχα. Εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί, κοινωνικοί επιστήμονες, αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες έλαβαν μέρος στο ευρύτερο εγχείρημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου να επιμορφώσει δωρεάν πολίτες στα πεδία της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής και της Προπονητικής Ζωής.

Εννέα πεντάωρες συναντήσεις από διδάσκοντες, που συνδυάζουν αρμονικά την επιστημονικότητα με την εμπειρία, το θεωρητικό με την πρακτική συμπεριφορά, το κλασικό με τις εναλλακτικές προσεγγίσεις, τη συγχρονικότητα με τις διαχρονικές ερμηνείες, τη διεπιστημονικότητα με την εξειδίκευση, τα ερευνητικά πορίσματα με τις παραδοσιακές πεποιθήσεις.

Το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχοντας λάβει την υποστήριξη του Δήμου, έχει ως στόχο την επιμόρφωση, την ευαισθητοποίηση, τον διάλογο και τον αναστοχασμό των πολιτών στο πλαίσιο των πόλεων που μαθαίνουν (Learning Cities), όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δημήτριος Δεληγιάννης. Ο απώτερος σκοπός δε, έγκειται στον αντίκτυπο του προγράμματος στο πλαίσιο της καθημερινής μας ζωής, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Εισηγητής των σεμιναρίων ήταν ο υπ. διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Νίκος Μουράτογλου ενώ την υποστήριξη των σεμιναρίων πλαισίωσαν οι συντονίστριες, Εύη Κουτσούκη και Αριστέα Παπαϊωάννου. Επόμενη συνάντηση ορίζεται στις 25 Νοεμβρίου, για το τμήμα Α1 στις 11:00, ενώ για το τμήμα Α2 στις 16:00.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις και τα προγράμματα του «Πανεπιστημίου των Πολιτών», στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Δ/νση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, Οικονόμων εξ Οικονόμου και Ρούσβελτ, 3ος όροφος, στα τηλέφωνα 2410680249 & 2410680250, e-mail: learning-city@larissa-dimos.gr,f: Larissa City-H Πόλη που Μαθαίνει, https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass