Γιατί το παιδί μου δεν αποδίδει στο σχολείο;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2018 15:28

Οι μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών στην εφηβεία μπορούν να βελτιωθούν εάν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση και σωστή και συστηματική αντιμετώπιση.

Την πιο πάνω άποψη διατύπωσε ο ειδικός παιδαγωγός κ. Δημήτρης Χουλιαρός, σε ενημερωτική συγκέντρωση γονέων μαθητών του Γυμνασίου Φαλάνης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο με σκοπό την ενημέρωσή τους για θέμα λειτουργίας του σχολείου, αλλά και την ενημέρωση από έναν ειδικό.

Ο κ. Χουλιαρός, επί πολλά χρόνια διευθυντής του ΚΕΔΔΥ Λάρισας, με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή, που σήμερα έχει το δικό του Γραφείο, έχει αντιμετωπίσει χιλιάδες περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Κατά συνέπεια, ήταν ο πλέον ειδικός να μιλήσει στους γονείς και να απαντήσει σε ερωτήματα όπως «γιατί δεν διαβάζει το παιδί μου;» «γιατί έχει πρόβλημα στην κατανόηση του μαθήματος», «τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό»;

Οι μαθησιακές δυσκολίες, τόνισε ο κ. Χουλιαρός, είναι πολύ συχνές μεταξύ του μαθητικού πληθυσμού παγκοσμίως. Δεν έχουν σχέση με τη νοημοσύνη του παιδιού. Οφείλονται σε μια διαφορετική λειτουργία του εγκεφάλου που επηρεάζει και τη λήψη και την επεξεργασία μιας πληροφορίας. Κατά συνέπεια είναι λάθος να χαρακτηρίζονται εύκολα και απλοϊκά ως «τεμπελιά» ή «ανωριμότητα».

Το βασικό, κατά τον κ. Χουλιαρό, είναι η έγκαιρη διάγνωση από τα χρόνια ακόμη των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Βελτίωση όμως μπορεί να υπάρξει με την κατάλληλη δουλειά από ειδικό και στα χρόνια του Γυμνασίου ή και αργότερα. Η ανίχνευση των μαθησιακών δυσκολιών έχει τεράστια σημασία. Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του μαθησιακού προβλήματος βοηθάει στην επιτυχή αποκατάσταση και στην αποφυγή των ψυχολογικών προβλημάτων που προκαλεί η καθημερινή αποτυχία και απόρριψη που εισπράττουν αυτά τα παιδιά στο σχολείο και στο σπίτι.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους γονείς επί δυόμισι και πλέον ώρες, γεγονός που απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα.

Πριν την ομιλία του κ. Χουλιαρού, ο διευθυντής του σχολείου κ. Αλέξης Καλέσης ενημέρωσε τους γονείς για την πορεία του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου, τους στόχους που έχουν τεθεί για το σχολικό έτος 2018-19, για τη σημαντική επένδυση στις τεχνολογικές υποδομές του σχολείου, τα καινοτόμα πρoγράμματα που θα εφαρμοστούν κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass