«Όχι στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου»

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ – ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2018 22:18

Με πορεία διαμαρτυρίας συνέχισαν χθες τις κινητοποιήσεις τους, σπουδαστές της ΣΤΕΦ και της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Θεσσαλίας αντιδρώντας στο σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κων. Γαβρόγλου για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το σχέδιο νόμου, που προχθές κατατέθηκε στη νομοπαρασκευστική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να ψηφισθεί στη συνέχεια, προκαλεί αντιδράσεις των σπουδαστών που θέτουν θέματα όπως των πτυχίων στα υπό κατάργηση τμήματα, των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ, των προγραμμάτων σπουδών κ.λπ. Ειδικότερα αιτήματα θέτουν οι σπουδαστές των Ιατρικών Εργαστηρίων, Τμήμα που στο σχέδιο Γαβρόγλου προβλέπεται η κατάργησή του.

Οι σπουδαστές συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Στο πλαίσιο τέλος της χθεσινής κινητοποίησης, σπουδαστές συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη, μεταξύ άλλων, «να γίνει ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών με επαγγελματικά δικαιώματα για τους φοιτητές στα νέα Τμήματα», όπως και «να εξασφαλισθούν επαγγελματικά δικαιώματα όσων έλαβαν ή και θα λάβουν πτυχίο ΤΕΙ» και τέλος «η χρηματοδότηση να ανέρχεται στο ύψος των πραγματικών αναγκών».

ΣΕΥΠ

Τα αιτήματα σπουδαστών των δύο Τμημάτων, Νοσηλευτικής και Ιατρικών Εργαστηρίων, μετά τη γενική συνέλευση είναι τα εξής: «Να μην καταργηθεί το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων. Υποστήριξη της ΣΕΥΠ με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Όχι στην κατηγοριοποίηση των αποφοίτων. Επικύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Έγκαιρη υπογραφή συμβάσεων εργασίας για τους ακαδημαϊκούς υποτρόφους, ώστε να ξεκινάει κανονικά το εξάμηνο χωρίς καθυστέρηση. Να προβλεφθεί η δωρεάν σίτιση και στέγαση των φοιτητών, πράγμα που δεν προβλέπεται στο τωρινό σχέδιο νόμου».

«ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΜΗΜΑ»

Οι σπουδαστές τέλος των Ιατρικών Εργαστηρίων που ως τμήμα καταργείται , ζητούν απαντήσεις – όπως σημειώνεται και στο υπόμνημά τους - στα εξής ερωτήματα:

«Ποια θα είναι η τύχη των φοιτητών που θα σπουδάζουν σε ένα πλέον ανύπαρκτο τμήμα; Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων έχει τα τελευταία έτη την υψηλότερη βάση εισαγωγής μεταξύ των τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, και ψηλότερη από πολλά Πανεπιστημιακά Τμήματα του νέου Πανεπιστημίου.

Με ποια κριτήρια σχεδιάστηκε αυτή η απρόσμενη κατάργηση όταν το εν λόγω τμήμα έχει την απαραίτητη ακαδημαϊκή αυτονομία, 6 μέλη ΔΕΠ σε φάση εκλογής 4 επιπλέον μέλη ΔΕΠ και μεγάλο σε αριθμό εγγεγραμμένων φοιτητών στο τμήμα;

Με ποια κριτήρια σχεδιάστηκε αυτή η απρόσμενη κατάργηση όταν στο εν λόγω τμήμα ανήκει κτίριο 4.200 τ.μ,, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 14/12/2016 και του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 7 εκ. ευρώ». Με τους σπουδαστές της ΣΕΥΠ να ζητούν «την κατάργηση του νομοσχεδίου» Γαβρόγλου. Να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές, συνεχίζουν και σήμερα την κατάληψη του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass