Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ERASMUS

Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στην Πορτογαλία

Δημοσίευση: 06 Νοε 2018 20:20

Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στη διάρκεια των ετών 2018-2020 υλοποιεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + ΚΑ2 με τίτλο «CHANCE» , με στόχο τη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Το σχέδιο αυτό είναι μια εταιρική σχέση ανάμεσα σε πέντε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από Ελλάδα, Πολωνία, Λετονία, Ιταλία και Πορτογαλία με συντονιστή το ιταλικό σχολείο. Με το πρόγραμμα αυτό επιδιώκεται από τη μια μεριά οι μαθητές αλλά και όλη η σχολική κοινότητα να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, να κατανοήσουν τις αιτίες του φαινομένου, και των ακραίων καιρικών συνθηκών έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη «συμβολή» τους σε αυτή, εξοικονομώντας ενέργεια. Από την άλλη μεριά ανταλλάσσονται νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, πλούσια μεθοδολογία, εργαλεία και τεχνικές μάθησης.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, από την 28η Οκτωβρίου 2018 μέχρι την 1η Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη Πενίτσε της Πορτογαλίας η πρώτη συνάντηση μεταξύ καθηγητών. Δύο καθηγητές από το σχολείο Πλατυκάμπου, ο υπεύθυνος του προγράμματος-φυσικός κ. Σωτήρης Δρίβας, και η φυσικός κ. Νίκη Καμάρα, είχαν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν πάνω σε ποικίλους εκπαιδευτικούς τομείς αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες και πολλαπλά οφέλη. Έτσι συμμετείχαν σε εργαστήρια με ειδικούς όπως:

α) Χρήση της πλατφόρμας e - Twinning: ανάπτυξη καλής επικοινωνίας και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και ομάδων μαθητών. Διερεύνησαν τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας ώστε να γίνουν "ενεργοί eTwinners" και εμβαθύνανε στη διαχείριση του Twinspace (εκπαιδεύτρια: η eTwinning πρέσβης PaolaLavinio, Ιταλία).

β) Δημιουργία ταινιών και ιστοριών μικρού μήκους, με τη χρήση φθηνού εξοπλισμού που μπορεί να αποδώσει επαγγελματικά αποτελέσματα (εκπαιδευτής ΤΠΕ, Πορτογαλία).

Η χώρα που τους φιλοξένησε φρόντισε να προετοιμάσει δραστηριότητες, με σκοπό τη διαμόρφωση κλίματος φιλίας και πολυπολιτισμικότητας με επιτυχία. Η ζεστή τους υποδοχή και φιλοξενία είχε σαν αποτέλεσμα τη γόνιμη αλληλεπίδραση, αλλά και την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των εταίρων.

Με τη συνάντηση, οι επιδιωκόμενοι στόχοι που ήταν από τη μια μεριά η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και από την άλλη ο συντονισμός των λεπτομερειών του διετούς προγράμματος, επιτεύχθηκαν πλήρως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass