Φοιτητές Ιατρικής «στον δρόμο» για ενημέρωση

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2018 15:49

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα βρίσκονται στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου από 11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι για να ενημερώσουν το κοινό της πόλης σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής.

Κατά τη διάρκεια της δράσης δρόμου οι φοιτητές θα ενημερώσουν τον πληθυσμό μέσω διανομής ενημερωτικών φυλλαδίων για τη σημασία της πρόληψης στην υγεία και του υγιεινού τρόπου ζωής. Μέσω γυμναστικών δρώμενων και διανομής υγιεινών σνακ, θα μετατρέψουν την πλατεία σε ένα κέντρο πρόληψης. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής - Hellenic Medical Students' International Committee (HelMSIC). Σύμφωνα με το Προφίλ Υγείας 2017, το 20% του ελληνικού πληθυσμού πάσχει από υπέρταση, ενώ το 10% από διαβήτη. Παράλληλα, τα ποσοστά παραγόντων κινδύνου όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία, βρίσκονται στη χώρα μας πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι' αυτό, οι φοιτητές αναλαμβάνουν δράση και έρχονται να μεταδώσουν το δικό τους μήνυμα. Σκοπός της δράσης δρόμου είναι η προώθηση δύο εκ των σημαντικότερων προβλημάτων υγείας στην Ελλάδα και η ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και του υγιεινού τρόπου ζωής. Η δράση δρόμου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Prevention on Public Health.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass