Για 5η συνεχή χρονιά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίπλα στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας

Δημοσίευση: 07 Νοε 2018 14:24 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Νοε 2018 14:37

Για 5η συνεχή χρονιά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκλειστικός Χορηγός Εκπαίδευσης της Εθνικής Ομάδας, ενώνει τις δυνάμεις του με τον ΣΕΓΑΣ, σε μία από τις πιο σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εκπονεί ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια.

Στο κατάμεστο από σπουδαστές Αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Συμβούλου Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Βαγγέλη Ροδόπουλου, του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστα Παναγόπουλου, και της Προέδρου της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» κ. Σταματίας Γεωργαντή. Μήνυμα απηύθυνε μέσω βίντεο και ο πρόσφατα βραβευθέντας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, ιδρυτής της Κιβωτού, από τον Βόλο όπου βρισκόταν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με τον ΣΕΓΑΣ για 5η συνεχή χρονιά, μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών σε πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του Συλλόγου, και η μεγάλη οικογένεια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ καλωσόρισε τα δέκα νέα μέλη της Εθνικής Ομάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Περισσότεροι από 70 αθλητές και αθλήτριες, με σπουδαίες διακρίσεις σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις είναι υπότροφοι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι με αφορμή τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ «κατεβαίνει» στο μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας πιο δυνατό από ποτέ. Φέτος η AKMH RUNNING TEAM αριθμεί περισσότερους από 150 δρομείς, σπουδαστές και σπουδάστριες από όλες τις ειδικότητες αλλά και special guests και συνεργάτες, και τρέχει για τη διάδοση του μηνύματος της «Κιβωτού του Κόσμου», φορέα ο οποίος στηρίζει τη μητέρα και το παιδί σε ανάγκη.

Στον χαιρετισμό του, ο Σύμβουλος Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κ. Βαγγέλης Ροδόπουλος, τόνισε ότι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ παραμένει πιστό στη δέσμευσή του να υποστηρίζει τη συνεχή και αδιάκοπη προσπάθεια των νέων πρωταθλητών και πρωταθλητριών του ΣΕΓΑΣ, μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να σπουδάσουν την ειδικότητα που επιθυμούν. Παράλληλα, ο κος Ροδόπουλος, καλωσορίζοντας την «Κιβωτό του Κόσμου», αναγνώρισε το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που υλοποιεί τις τελευταίες δεκαετίες σε ποικίλες συνιστώσες του κοινωνικού φάσματος και δεσμεύτηκε πως το ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα παραμείνει αρωγός και συνοδοιπόρος της ΚΙΒΩΤΟΥ σε κάθε της «ταξίδι». Από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά πέντε νέοι και νέες που υποστηρίζονται από τον φορέα θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν με πλήρη υποτροφία στο μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κος Κώστας Παναγόπουλος, ανέφερε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του: «Στον ΣΕΓΑΣ δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στην προσπάθεια οι αθλήτριες και οι αθλητές μας να μην πρωταγωνιστούν μόνο στους στίβους των σταδίων, αλλά και στον στίβο της μόρφωσης και αργότερα στον εξίσου απαιτητικό και πολύ δύσκολο στίβο της ζωής. Θέλουμε να προωθούμε τη διπλή καριέρα των αθλητών μας και η συνεργασία μας με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ, έναν από τους κορυφαίους ομίλους στην Ελλάδα, μας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ επιλέγει να ενισχύει φορείς, που στηρίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο πάτερ Αντώνιος, η «Κιβωτός του Κόσμου» κάνουν εξαιρετικό έργο και μεγάλη προσπάθεια, αφού στηρίζουν μητέρες και παιδιά να σταθούν στα πόδια τους. Ο ΣΕΓΑΣ επιλέγει στον αμέσως επόμενο μαραθώνιο κάθε χρονιάς, να στηρίζει μεσα από το δικό του πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, τον φορέα που έχει επιλέξει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.  Η αρχή έγινε πέρυσι με το Iνστιτούτο Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsisκαι θα συνεχιστεί φέτος με την «Κιβωτό του Κόσμου».

Παίρνοντας τον λόγο η Πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου», κα Σταματία Γεωργαντή, τόνισε: «Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και θέλω να ευχαριστήσω με τη σειρά μου και εκ μέρους όλου του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού αλλά και όλων των παιδιών τη διοίκηση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ για αυτή την εκδήλωση. Είναι πολύ συγκινητικό που μας συμπεριλάβατε σε αυτή τη δραστηριότητα και σίγουρα μας βοηθάει πάρα πολύ.»

Τέλος, ο Πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, εμπνευστής και ιδρυτής του εγχειρήματος της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, δήλωσε μέσω βίντεο: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους σπουδαστές αλλά και τους εργαζόμενους του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ για αυτή την ευαισθησία τους να συμμετάσχουν και να τρέξουν για την Κιβωτό του Κόσμου».  Αναφερόμενος στη χορήγηση των πέντε υποτροφιών δήλωσε σχετικά: «Τέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν το οξυγόνο που χρειαζόμαστε για να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες, μόρφωσης και καλλιέργειας στα παιδιά μας.»

Αναλυτικά οι αθλητές και οι αθλήτριες που έλαβαν πλήρεις υποτροφίες:

Παναγιώτης Τριβυζάς (100/200 μ.): Πρωταθλητής Ελλάδος, 11ος 4Χ100 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ 2018

2Μαρία Μαγκούλια (σφαιροβολία): Πρωταθλήτρια Ελλάδος στις Νεάνιδες και Κορασίδες, συμμετοχή σε Παγκόσμιο και Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Κ20

Δήμος Μαγγίνας (10.000 μ./Μαραθώνιος): Πρωταθλητής Ελλάδος στα 10.000 μ., συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ του 2018 στον μαραθώνιο

Αλεξία Κανάκη (400 μ. εμπ.): Πρωταθλήτρια Ελλάδος, συμμετοχή Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Γιάννης Κόκκινος (100 μ.): Πρωταθλητής Ελλάδος Νέους

6Μαρίτα Αργυρού (200 μ./400 μ.): Πρωταθλήτρια Ελλάδος Κ20, συμμετοχή εθνική ομάδα

Κωνσταντίνος Κωστογλίδης (σφυροβολία): 4ος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ

Παρασκευή Μουρούζη (3.000 μ. στιπλ)

Νικολέτα Λογδανίδου (7αθλο): 2η Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα

Ευαγγελία Παπαιωάννου (Σφαιροβολία): 4η Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23

Δείτε εδώ τα 17 αστέρια της Εθνικής Ομάδας, όλοι και όλες τους υπότροφοι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μας υποδέχθηκαν στον Άγιο Κοσμά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass