Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκηρύχτηκαν οι θέσεις για τους νέους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Ε. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 22:00

«Τρέχει» από χθες η προκήρυξη για την πλήρωση των 13 θέσεων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Οι υποψήφιοι έχουν στη διάθεσή τους 15 ημέρες για να υποβάλουν τον φάκελο με τα δικαιολογητικά τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και για Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όσον αφορά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας το μόνο σίγουρο είναι ότι η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναστασοπούλου θα υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα, αφού το επιβεβαίωσε η ίδια στην «Ε». Όσον αφορά στην προκήρυξη οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές που θα επιλεχθούν θα ανακοινωθούν τη νέα χρονιά, χωρίς να προσδιορίζεται η ημερομηνία. Η θητεία τους είναι τριετής και αίτηση μπορούν να υποβάλουν όσοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τα νόμιμα προσόντα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Αναλυτικότερα, η προκήρυξη αφορά στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις υποψηφιότητας για την επιλογή τους ως Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (ιστοσελίδα: https://opsyd.sch.gr/). Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι, θα πρέπει να εγγραφούν στο ΟΠΣΥΔ, ώστε να αποκτήσουν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του. Οδηγίες για την εγγραφή περιγράφονται στο εγχειρίδιο χρήσης στην ίδια διεύθυνση.

Τις αιτήσεις τις αποστέλουν μαζί με τον φάκελο υποψηφιότητας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου έχουν οργανική θέση. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη θέση του Διευθυντή μιας μόνο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Με την αίτηση υποψηφιότητας δηλώνεται η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για την οποία ο υποψήφιος εκδηλώνει ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι αρμόδιες για τη συγκέντρωση των αιτήσεων και των φακέλων υποψηφιότητας των υποψηφίων.

 

Ν.Π.

Σχετικά Άρθρα