Απέκλεισαν την Κύπρου διαμαρτυρόμενοι

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 22:10

Μπορεί το νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να βρίσκεται στην τελική του φάση, αφού βρίσκεται στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και ετοιμάζεται να πάρει τον δρόμο της Ολομέλειας στη Βουλή για ψήφιση εντός του Νοεμβρίου, εντούτοις οι σπουδαστές «βαστούν γερά» και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας έστω και την τελευταία στιγμή αλλαγές και στήριξη από τις ακαδημαϊκές και αυτοδιοικητικές αρχές. Με τις σχολές ανοιχτές προχωρούν σε νέες μορφές κινητοποιήσεων που περιλαμβάνουν αποκλεισμούς δρόμων.

Έτσι οι σπουδαστές της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.) απέκλεισαν χθες το πρωί μέχρι τις 11 την οδό Κύπρου στο ύψος της Πλατείας Εβραίων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων. Στο πλευρό τους είχαν και άλλους σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλίας και ετοιμάζονται για νέα κινητοποίηση αύριο Παρασκευή το πρωί, που θα περιλαμβάνει αποκλεισμό του κόμβου του Αγίου Αχιλλίου. Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις σε όλες τις σχολές στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και αποφασίστηκε η κατάληψη να μην συνεχιστεί ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο.

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πανθεσσαλική Συνάντηση Φοιτητικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα και Εκλεγμένων από το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα. Οι φοιτητές θα συζητήσουν για το νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών. Επίσης, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Μετά το πτυχίο τι; Εργασιακή προοπτική». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν καθηγητές του ΤΕΙ, φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα καταθέσει την εμπειρία του, καθώς και εργαζόμενοι. Την εκδήλωση οργανώνουν ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών του ΤΕΙ, η Επιτροπή Αγώνα ΣΕΥΠ και η Επιτροπή Αγώνα ΣΤΕΦ ΤΕΙ.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass