Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαρισαίοι μαθητές διαγωνίζονται στα Μαθηματικά

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 16:20

Ο 79ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο Θαλής», για τους μαθητές Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου θα διεξαχθεί μεθαύριο Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας (Αιόλου 4), στις 9 το πρωί.

Διοργανώνεται με τη συνεργασία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να προσέλθουν τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την αναγραφόμενη ώρα έναρξης, με σκοπό την αρτιότερη οργάνωση και διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και η Ε.Μ.Ε. συγκρότησαν μια πολυμελή οργανωτική επιτροπή για να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το πρώτο αυτό στάδιο των μαθητικών διαγωνισμών στα Μαθηματικά, ενός θεσμού καταξιωμένου στην Ελληνική εκπαίδευση και στην κοινωνία γενικότερα.

Τέλος, με απόφαση της Δ.Ε. της Ε.Μ.Ε. γίνεται γνωστό ότι μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό και οι μαθητές που δεν έχουν δηλώσει ακόμη συμμετοχή στα σχολεία τους. Πρόκειται για μια εθελοντική διαγωνιστική διαδικασία, οπότε και την τελευταία στιγμή να υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον συμμετοχής, δεν θα υπάρξει κανένας αποκλεισμός.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αφιλοκερδώς και σε καθαρά εθελοντική βάση μαθήματα προετοιμασίας για τον Μαθητικό Διαγωνισμό «Ο Θαλής», με σκοπό την άρτια προετοιμασία και τη βέλτιστη παρουσία των υποψηφίων μαθητών του νομού. Τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν με αυξημένο αριθμό συμμετεχόντων, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Οι μαθητές ενθουσίασαν τόσο με την αγάπη τους για τα Μαθηματικά όσο και με το έμπρακτο ενδιαφέρον που επέδειξαν σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας. Η Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Μ.Ε Παραρτήματος Λάρισας με ανακοίνωσή της εύχεται σε όλους τους υποψηφίους επιτυχία στον διαγωνισμό, με την ελπίδα ότι η επιτυχία αυτή θα αποτελέσει το έναυσμα για μελλοντικές διακρίσεις.

Επίσης ευχαριστεί τους καθηγητές κ. Ζέρβα Ν., Θέου Ν., Καραμπάτσα Κ., Καστόρη Ι., Κοφίνα Σ., Παναγιώτου Κ., Παπαϊωάνου Α., Παρλάτζα Κ., Πατσιούρα Β., Πατσούρα Ι., Πέγιου Β., Σαμπάνη Μ., Ταρταμπούκα Σ., Τερζόπουλο Σ., Φουσίκα Μ., Χατζηγρίβα Α., που δίδαξαν στα μαθήματα προετοιμασίας. Στήριξαν εθελοντικά και αφιλοκερδώς την προσπάθεια αυτή και φάνηκαν αρωγοί του σκοπού του Διαγωνισμού, ο οποίος είναι η διάδοση και η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης καθώς και η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων. Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Λάρισας της Ε.Μ.Ε. ευχαριστεί ακόμη τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Καψάλη και τη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Λάρισας κ. Σταματία Γεωργίου για την πολύτιμη στήριξη και βοήθεια στην υλοποίηση της όλης δράσης.

Σχετικά Άρθρα