Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργαλείο εκπαίδευσης τα προγράμματα Erasmus

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2018 15:16

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus του Συλλόγου Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Το βασικό θέμα της ημερίδα ήταν «Η Ευρωπαϊκή Διάσταση στην Εκπαίδευση - Ενημέρωση, Καθοδήγηση και Αξιοποίηση της Εμπειρίας στην Τάξη».

Η εν λόγω ημερίδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και έδωσε το έναυσμα, ώστε να διεξαχθεί μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση και να ανταλλαχθούν χρήσιμες απόψεις μεταξύ των συμμετεχόντων, γύρω από τα Ευρωπαϊκά Ανταγωνιστικά Προγράμματα στη χώρα μας και τη σύνδεσή τους με τον χώρο της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης.

Η ημερίδα αφενός προέβαλε τον ρόλο της κινητικότητας ως εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης και αφετέρου παρείχε ενημέρωση και επεξηγήσεις στον τομέα της τεχνικής διαχείρισης, απαραίτητη για τη σωστή υλοποίηση των εγκεκριμένων σχεδίων.

Οι υπεύθυνες του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας κ. Δήμητρα Ξεσφιγκούλη και Βασιλική Τσελά ανέπτυξαν το θέμα «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus: Ευκαιρίες Μαθησιακής Κινητικότητας και Συνεργασίας για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών». Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με εργαστήρι από την κ. Θεοδώρα Μπλάκου με τίτλο «The Power of Image Nation: Teaching Visual Literacy in the EFL Classroom».

Gallery άρθρου