Ενεργειακή αναβάθμιση διδακτηρίου στο Συκούριο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 15:40

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου θα προχωρήσει ο Δήμος Τεμπών, με πρόταση που κατέθεσε ήδη στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Η εν λόγω δράση έχει ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων στη Θεσσαλία, με σκοπό την επίτευξη των εθνικών στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ενεργειακή απόδοση.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 432.500 ευρώ, προβλέπει, βάσει της σχετικής μελέτης που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, μια σειρά επεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου.

Σε αυτές περιλαμβάνονται εργασίες αρχιτεκτονικού και ηλεκτρομηχανολογικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα θα γίνει τoποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης της στέγης του κτιρίου με πλάκες πετροβάμβακα πάχους 80 mm, τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης κελύφους κτιρίου με πλάκες πετροβάμβακα πάχους 70 mm,

εγκατάσταση μιας συστοιχίας με έξι λέβητες πετρελαίου συμπύκνωσης καυσαερίων συνολικής ισχύος 240 KW, εγκατάσταση αντλίας θερμότητας τύπου αέρος – αέρος τεχνολογίας VRV με fan-coils μέγιστης ονομαστικής απόδοσης 16 KW, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 19,9KW, εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Με την εφαρμογή των προτεινόμενων παρεμβάσεων το κτίριο αναμένεται να αναβαθμιστεί στην κατηγορία Β, με συνολική κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας ανά τελική χρήση και συνολική εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας 83,0 KWh/m2. Επιπρόσθετα, αναμένεται να επέλθει ουσιαστική μείωση της ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα και η οποία αντιστοιχεί στη λειτουργία του κτιρίου.

Αναφορικά με την υλοποίηση του έργου ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος σημείωσε: «Εργαζόμαστε μεθοδικά και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την υλοποίηση έργων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Έτσι στην προσπάθεια αυτή αξιοποιώντας εθνικά και περιφερειακά προγράμματα διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας, και στην προκειμένη περίπτωση σχεδιάζουμε τη σταδιακή μετατροπή του δήμου σε μια ενεργειακά βιώσιμη περιοχή, σε ό,τι αφορά στα δημοτικά κτίριά του, αλλά και στις σχολικές του μονάδες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass