«Βράζει» η σπουδάζουσα νεολαία

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ * ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2018 22:08

Σε αναβρασμό βρίσκεται η σπουδαστική κοινότητα Λάρισας για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που αναμένεται να ψηφιστεί προσεχώς. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων-δράσεων που πραγματοποιούν εδώ και πάνω από έναν μήνα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα εκδήλωση στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας με τίτλο «Νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μετά το πτυχίο τι; Εργασιακή προοπτική».

Στο κατάμεστο από φοιτητές αμφιθέατρο, εκπρόσωποι των Σχολών ΣΕΥΠ και ΣΤΕΦ, των Εστιακών Φοιτητών αλλά και καθηγητές ενημέρωσαν για τις εξελίξεις γύρω από το νέο νομοσχέδιο και τις επόμενες δράσεις-κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών κ. Λαυρέντης Κουρελάς ενημέρωσε τους σπουδαστές ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί στον δρόμο με επόμενη κινητοποίηση το Σάββατο 17 Νοεμβρίου οπότε οι φοιτητές θα γιορτάσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου κατεβαίνοντας σε πορεία μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης, ενώ στις 28 Νοεμβρίου θα μετάσχουν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση βγαίνοντας και πάλι στον δρόμο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι σπουδαστές την ομιλία της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και εκπρόσωπο του Δ.Σ. της ΣΕΥΠ (Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας) κ. Κατερίνας Αϊβαλιώτου, η οποία, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην ουσία υποβαθμίζει τις σπουδές και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει. Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Η πείρα μας πλέον είναι «όπλο» για συνέχιση του αγώνα. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι απόδειξη της πρόθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εξοικονόμηση πόρων και παραγωγή φθηνών εργαζομένων. Το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ όχι απλά δεν δίνει λύση σε προβλήματα αλλά δημιουργεί και άλλα. Σχολές που ανοιγοκλείνουν και πτυχία δίχως αντίκρισμα. Η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι τραγική. Σε άλλη σχολή μπαίνεις, από άλλη βγαίνεις, προσωπικό δεν υπάρχει για να διδάξει και έτσι μειώνονται τα μαθήματα και τα εργαστήρια. Πάνω από 400 φοιτητές στοιβάζονται για να παρακολουθήσουν ένα μάθημα, τα εργαστήρια από το 4ωρα γίνονται μονόωρα, το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών είναι ένα έκτρωμα. Δεν υπάρχουν εστίες ούτε μπορεί κανείς πια να βγάλει εύκολα κάρτα σίτισης, πληρώνουμε πανάκριβα για συγγράμματα και η πρακτική άσκηση γίνεται τρίμηνη και απλήρωτη. 8 μήνες μετά μόνο εμπόδια βρίσκουμε».

Στη συνέχεια καθηγητές του ΤΕΙ μίλησαν στα παιδιά για εργασιακές προοπτικές και άκουσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των σπουδαστών.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass