Δημοτικό Σχολείο στη συνοικία της Τούμπας

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2018 22:00

Το «πράσινο φως» για την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει το 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στη συνοικία της Τούμπας «άναψε» η πρόσκληση του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», του Υπουργείου Εσωτερικών, για «κατασκευή - ανέγερση νέων δημοτικών κτιρίων και σχολικών κτιρίων».

Η μελέτη του έργου είναι έτοιμη από τον Δήμο Λαρισαίων που θα υποβάλει την πρόταση ένταξης του έργου έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το χρόνιο αίτημα φορέων της συνοικίας που αφορά στην κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Αντί, όπως συμβαίνει σήμερα, τα παιδιά της συνοικίας να μετακινούνται σε τρία σχολεία, όμορων συνοικιών αντιμετωπίζοντας το πρόσθετο πρόβλημα της διέλευσης από τη λεωφόρο Καραμανλή.

Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 4,3 εκατ. ευρώ και όπως σημειώνει στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, «θα υλοποιήσουμε ένα έργο πολύ σημαντικό για τη συνοικία. Ένα δημοτικό σχολείο που ζητούν οι κάτοικοι για να εξυπηρετηθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες της συνοικίας αντιμετωπίζοντας παράλληλα το πρόβλημα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών καθώς δεν θα απαιτείται να διέρχονται την ανακατασκευασμένη λεωφόρο Καραμανλή».

Μόλις προχθές, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, ανακοίνωσαν δύο νέες προσκλήσεις του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» για τη χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύψους 520 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη Πρόσκληση έχει προϋπολογισμό 320 εκατ. ευρώ και αφορά έργα για την επανάχρηση δημοτικών κτιρίων, την κατασκευή-ανέγερση νέων δημοτικών κτιρίων και σχολικών κτιρίων.

Συγκεκριμένα η δεύτερη Πρόσκληση προβλέπει: 150 εκατ. ευρώ για την επανάχρηση δημοτικών κτιρίων αρχιτεκτονικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, 50 εκατ. ευρώ για την κατασκευή – ανέγερση νέων δημαρχιακών κτιρίων ή και επέκταση υφιστάμενων, 120 εκατ. ευρώ για την ανέγερση ή επέκταση σχολικών κτιρίων προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Με την Πρόσκληση αυτή» σημειωνόταν στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών «δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να αξιοποιήσουν το κτιριακό απόθεμά τους για πολιτιστικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς και να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες σε δημοτικά και σχολικά κτίρια».

ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας φιλοξενείται σήμερα στις εγκαταστάσεις του 19ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στη συνοικία της Χαραυγής ενώ παιδιά από την Τούμπα, φιλοξενούνται επίσης στο 12ο Δημοτικό Σχολείο και, στο 23ο Δημοτικό Σχολείο στον Αγ. Γεώργιο.

Το νέο κτίριο - που θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του Δημοτικού της Χαραυγής - συνολικής δόμησης 2.500 τ.μ. θα ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 3.115 τ.μ. που βρίσκεται στον χώρο του οικοπέδου όπου θα γίνει η πλατεία και η παιδική χαρά.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στη μελέτη του έργου, το νέο σχολείο θα έχει 10 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα εκδηλώσεων και γυμναστήριο, αίθουσες για μαθήματα φυσικής, χημείας, πληροφορικής, καλλιτεχνικών, γραφεία διδασκόντων και βιβλιοθήκη.

Η μελέτη του Δήμου Λαρισαίων είναι έτοιμη και στο πλαίσιο αυτό έχουν εκδοθεί όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις, το κτιριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, η έγκριση δόμησης και η σύμφωνη γνώμη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass