Η δίχρονη προσχολική αγωγή ξανά στο τραπέζι

* ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ * ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ 2019 ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2018 22:35

Το θέμα της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής έπεσε ξανά στο τραπέζι του Δήμου Λαρισαίων. Ως γνωστόν ο Δήμος της Λάρισας τη χρονιά που τρέχει έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς προνήπια 4 ετών όταν οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, έχουν ενταχθεί στο μέτρο που θέλει τα προνήπια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όμως το Υπουργείο Παιδείας επαναφέρει και πάλι το θέμα και ζητά οι επιτροπές που είχαν εργαστεί τη περασμένη άνοιξη για το συγκεκριμένο ζήτημα να πιάσουν δουλειά και μέχρι τις 28 Νοεμβρίου να έχουν καταλήξει, προκειμένου το 2019 και οι Δήμοι που δεν είχαν ενταχθεί να το πράξουν, εφόσον φυσικά συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις (π.χ. κτιριακό).

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δ. Δεληγιάννη και τη διευθύντρια του Οργανισμού κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, συναντήθηκε χθες με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρη Βούλγαρη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κ. Δημήτρη Παπαποστόλου (φωτ.), προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες του Δήμου.

Τόσο ο κ. Βούλγαρης όσο και ο κ. Παπαποστόλου υπεραμύνθηκαν της εφαρμογής του μέτρου, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο Λαρισαίων και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να εργαστούν.

«Θεωρώ ότι κάποια μικροπροβλήματα κτιριακά που υπάρχουν κυρίως στο κέντρο της πόλης μπορούν να ξεπεραστούν με τη βοήθεια του Δήμου. Θα πρέπει να χαρτογραφήσουμε τις στεγαστικές ανάγκες και να φτιάξουμε τους κατάλληλους χώρους. Ήδη φέτος ένας μεγάλος αριθμός προνηπίων πήγε στα δημόσια νηπιαγωγεία» σημείωσε ο κ. Βούλγαρης. Στην ίδια κατεύθυνση και ο κ. Παπαποστόλου που παρότι θεωρεί ότι πρόκειται για προεκλογικό τέχνασμα της κυβέρνησης προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, εντούτοις το θεωρεί αναγκαίο και μάλιστα τονίζει ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση με τον δήμαρχο προκειμένου να διερευνηθούν οι προοπτικές.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass