Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιωματικό εργαστήρι για τον γονεϊκό ρόλο

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2018 22:16

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων διοργάνωσε και υλοποίησε βιωματικό, εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα: “Ενδυναμώνοντας τον γονεϊκό ρόλο, δεξιότητες, προκλήσεις, προοπτικές”, στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν γονείς της επαρχίας με μεγάλο ενδιαφέρον.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου, η οποία καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους φιλοξενούμενους και ανέφερε τη σημαντικότητα και τη χρησιμότητα του νέου πρωτοπόρου προγράμματος. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην Εθνική συντονίστρια του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Νταίζη Παπαθανασοπούλου, η οποία ανέφερε ότι ο Δήμος Φαρσάλων έχει ενεργή συμμετοχή στις δράσεις και τις πολιτικές του δικτύου. Επίσης, συγχάρηκε τον δήμαρχο Άρη Καραχάλιο και την Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου για τις δράσεις τους με κύριο στόχο το όφελος του δημότη.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αγίων Αναργύρων- Καματερού, ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Φαρσάλων για την πρόσκληση και επεσήμανε στους παρευρισκόμενους πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή του Δήμου Φαρσάλων στα Συνέδρια του δικτύου και κυρίως στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου η συμμετοχή και η παρουσίαση της Κυριακής Π. Παναγιωτοπούλου αποκόμισε τις καλύτερες κριτικές.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ο οποίος επίσης καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους φιλοξενούμενους, και ανέφερε την πολύ καλή συνεργασία που έχει ο Δήμος μας με το δίκτυο. Συνεχάρη την Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου λέγοντας ότι προβάλλει το έργο του Δήμου μας με μεγάλη επιτυχία. Αμέσως μετά η Αγγελική Οικονομοπούλου, ψυχολόγος Msc, διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού ανέλαβε τον συντονισμό του βιωματικού εργαστηρίου.

Πραγματοποιήθηκε με ενεργητική συμμετοχή των γονέων οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη βιωματική συνάντηση. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης των γονέων του Δήμου μας σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών. Ο βασικός στόχος ήταν η συμβουλευτική πάνω σε θέματα που αφορούν τον γονεϊκό ρόλο και την ανατροφή των παιδιών μας. Στη λήξη του προγράμματος οι γονείς ζήτησαν να επαναληφθεί γιατί είχε μεγάλη επιτυχία η πρώτη συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια του βιωματικού εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε μια παράλληλη συνεδρίαση από την Εθνική συντονίστρια του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Νταίζη Παπαθανασοπούλου στα στελέχη του Δήμου Φαρσάλων. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η παρουσίαση του Προφίλ Υγείας των Δήμων-μελών.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιώργου Γκαντέλου

Σχετικά Άρθρα