Ζούμπα και πιλάτες … στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ 3.500 ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2018 22:18
Ομαδικά αθλήματα, πολεμικές τέχνες, υπαίθριες δραστηριότητες, χορός συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων φοιτητών της πόλης Ομαδικά αθλήματα, πολεμικές τέχνες, υπαίθριες δραστηριότητες, χορός συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων φοιτητών της πόλης

Φοιτητής στη Λάρισα δεν σημαίνει τάβλι, βόλτα στην Ταχυδρομείου, άφθονοι καφέδες, ποτά, ξενύχτια, νυχτομαζέματα σε σπίτια συμφοιτητών, έρωτες και όλα τα συναφή που πολλοί πιστεύουν.

Όχι ότι δεν υπάρχουν και αυτά αλλά οι φοιτητές της Λάρισας αποδεικνύουν και στην πράξη ότι η περίοδος των σπουδών μπορεί να είναι διαφορετική. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, 3.500 φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας γυμνάζονται σε καθημερινή βάση. Όχι σε κάποιο γυμναστήριο ή σύλλογο της πόλης αλλά μέσα στο εκπαιδευτικό τους ίδρυμα. Οι υποδομές αλλά και η όρεξη και το μεράκι του υπεύθυνου του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Γιώργου Μπούτλα φέρνουν ολοένα και περισσότερους φοιτητές στο γυμναστήριο, στα γήπεδα και στις δραστηριότητες.

«Το ενδιαφέρον των φοιτητών να γυμναστούν αλλά και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του Γραφείου Φυσικής Αγωγής είναι τεράστιο. Πέρα από τα κλασικά αθλήματα μπάσκετ, ποδόσφαιρό, βόλεϊ, τα παιδιά μπορούν να κάνουν παραδοσιακούς χορούς, ζούμπα, πιλάτες, να επισκεφτούν το γυμναστήριο, να συμμετάσχουν στις πεζοπορίες που οργανώνουμε σε Όλυμπο –Κίσσαβο, να έλθουν για ράφτινγκ και καγιάκ και τον Γενάρη πριν την εξεταστική για σκι στη Βασιλίτσα. Ακόμη μπορούν να ασχοληθούν με πολεμικές τέχνες ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμη και εκείνοι που δεν θέλουν τη γυμναστική με την κλασική έννοια βρίσκουν κάτι να κάνουν. Για παράδειγμα τα 7 τραπέζια του πινγκ πονγκ δεν αδειάζουν ποτέ μέσα στη μέρα. Οι φοιτητές περιμένουν με υπομονή τη σειρά τους για να παίξουν. Υπάρχουν και επιτραπέζια παιχνίδια. Συνολικά υπάρχουν 35 δραστηριότητες για να απασχοληθούν τα παιδιά και όλες συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό φοιτητών. Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ μας με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους προγραμματίζει τις ετήσιες δραστηριότητες άσκησης-άθλησης των σπουδαστών/τριών καθώς και τις αθλητικές εκδηλώσεις. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκεκριμένες ώρες για άθληση στα διάφορα αντικείμενα, όπως καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση (τένις), αντιπταίριση, ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο σάλας (5χ5), ποδοβόλεϊ-Sepak Takraw, στίβο, κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, σκάκι, μυική ενδυνάμωση(βάρη), αεροβική γυμναστική, πιλάτες, παραδοσιακούς χορούς, λάτιν, hip-hop, αργεντίνικο τάνγο, capoeira, οριεντάλ-belly dance, break dance, krav maga (Αυτοάμυνα), πολεμικές τέχνες(ταεκβοντό, τζούντο, καράτε, kick-box, πάλη)» λέει ο κ. Μπούτλας.

Ακόμη τρέχουν και πολλά εθελοντικά προγράμματα όπως για παράδειγμα κάθε Σάββατο για τρεις ώρες το απόγευμα οι εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές για τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες και θέλουν μια διέξοδο μέσω της γυμναστικής.

Επίσης στον Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο του ΤΕΙ Θεσσαλίας για τα παιδιά των εργαζομένων έχει εισαχθεί το μάθημα της γυμναστικής στα προνήπια ενώ προγραμματίζονται και επισκέψεις μαθητών δημοτικών σχολείων.

«Το τελευταία δέκα χρόνια το πρόγραμμα υλοποιείται με τη μέριμνα του Γραφείου Φυσικής Αγωγής , δύο φορές τη βδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12 έως 1 μ.μ. Συμμετέχουν περίπου 10 νήπια και 10 περίπου προνήπια, που ασχολούνται με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών ή με κινητικά παιχνίδια. Οι παραπάνω δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα εντός της αίθουσας χορών και στα υπαίθρια γήπεδα τένις. Οι δραστηριότητες εκμάθησης τένις και χορών, είναι ανέξοδες και εποικοδομητικές και προσφέρουν χαρά τόσο στα ίδια τα παιδιά, όσο και στους γονείς αυτών, και έχουν ως στόχο τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα και αυτό θα επιτευχθεί από τις διάφορες ασκήσεις με την παιγνιώδη τους μορφή».

Πολύ σημαντικό γεγονός επίσης είναι το φεστιβάλ «Φοιτητική Εβδομάδα» που περιλαμβάνει πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής. H Φοιτητική Εβδομάδα στόχο έχει να αναδείξει τις φοιτητικές αναζητήσεις στον πολιτισμό, στην πολιτική, και στον αθλητισμό να ενθαρρύνει την έκφραση της ατομικής και συλλογικής δημιουργίας και να ενισχύσει τις ανθρώπινες σχέσεις και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο Τ.Ε.Ι.Θ. δραστηριοποιούνται σήμερα πολλές φοιτητικές ομάδες από όλα τα τμήματά του με ενδιαφέροντα στον αθλητισμό, στο θέατρο, στον χορό, στον εθελοντισμό, στη φωτογραφία, κ.τ.λ. Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της πόλης και πραγματοποιούνται άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός του ΤΕΙ/Θ.

«Η ενασχόληση των σπουδαστών με τον αθλητισμό μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη, σε ψυχικά αποθέματα, διανοητική ισορροπία και σημαντική βελτίωση της υγείας των αθλούμενων. Σκοπός του Γραφείου Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι να δώσει τη δυνατότητα στους σπουδαστές με την προαιρετική συμμετοχή τους στις αθλητικές και τις άλλες κινητικές δραστηριότητες, να αναπτύξουν, ισόρροπα και αρμονικά τις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές τους δυνάμεις με επιστημονικά ενδεδειγμένες μεθόδους. Επιπλέον, στοχεύει στη συνειδητοποίηση από μέρους των φοιτητών της ωφέλειας και της ανάγκης για άσκηση – άθληση, ώστε να γίνει τρόπος ζωής» καταλήγει ο κ. Μπούτλας.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass