Μουσική συνάντηση στο σχολείο φυλακής

ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2018 15:56

Μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική και πολιτιστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας, που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.

Η ομάδα των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Λάρισας που συμμετείχε στην προετοιμασία για την εκδήλωση – αφιέρωμα στη μνήμη του Πολυτεχνείου επισκέφθηκε το Σχολείο της φυλακής για να γιορτάσουν την επέτειο μαζί με τους εκπαιδευόμενους του 2ου Σ.Δ.Ε.. Παρουσίασαν επετειακές εικόνες και βίντεο, αφηγήθηκαν τα γεγονότα και τις συνέπειές τους και ερμήνευσαν σε ροκ εκδοχή τραγούδια που γράφτηκαν με αφορμή τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, αλλά και γενικότερα τραγούδια κοινωνικού προβληματισμού. Οι είκοσι έφηβοι συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς Γενικής Παιδείας Ιωάννα Γιαννακοπούλου (υπεύθυνη της γιορτής) και Ευαγγελία Σπυροπούλου και τους εκπαιδευτικούς Μουσικής Παιδείας Κώστα Ζαρκαδούλα (υπεύθυνο του σχήματος) και Μανώλη Καμπούρη. Στη συνέχεια εκπαιδευόμενοι του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας πήραν μουσικά όργανα και μικρόφωνα και «συναντήθηκαν» μουσικά με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου ερμηνεύοντας μαζί πολλά ροκ, κυρίως, τραγούδια. Όπως δήλωσαν οι μαθητές και των δύο σχολείων ήταν μια μοναδική εμπειρία και για τις δύο πλευρές και μια ξεχωριστή γιορτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass