Το 1ο Λύκειο Ελασσόνας στην Πολωνία

ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS+

Δημοσίευση: 29 Νοε 2018 15:50

Στο Tarnobrzeg της Πολωνίας ταξίδεψαν εφτά μαθητές και δύο καθηγητές της παιδαγωγικής ομάδας ERASMUS+ του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας στο πλαίσιο της συνάντησης ανταλλαγής μαθητών του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Μαρτυρίες από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο". Για μία εβδομάδα (10-16/11/2018) τους  μαθητές μας υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν άψογα οι οικογένειες των Πολωνών μαθητών μαζί με τους μαθητές από τις άλλες χώρες-εταίρους του προγράμματος (Ολλανδούς και Φινλανδούς).

Σε αυτήν τη συνάντηση καθηγητών και μαθητών από τις τέσσερις χώρες οι συμμετέχοντες επικοινώνησαν, συνεργάστηκαν, ταξίδεψαν, διασκέδασαν αλλά και μοιράστηκαν προβληματισμούς και γνώση σχετικά με τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο σε κάθε χώρα. Ειδικότερα μετά από τη συγκλονιστική επίσκεψή τους στο στρατόπεδο του Άουσβιτς και Μπίρκεναου, τη συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Πολωνίας και την ανταλλαγή δημιουργικών ιδεών σχετικά με το πρόγραμμα, έγιναν οι καλύτεροι υποστηρικτές της ειρήνης και δημιούργησαν δεσμούς ζωής με τους μαθητές και τους καθηγητές από τις τέσσερις χώρες.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που για μια ακόμα φορά στα τρία αυτά χρόνια του προγράμματος εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας, την πόλη και τη χώρα μας και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις στους νέους φίλους τους.

Οι συμμετέχοντες μαθητές: Φανή Καψάλη, Κοσμάς Κυριλλίδης, Ευάγγελος Μπαράς, Ευάγγελος Ντούμος, Γιάννης Τσουρέκας, Ράνια Τζάνου, Ζωή Χάνδρου.

Οι καθηγητές: Πέτρος Δημοβέλης (διευθυντής) και Μαρία Σδρένια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass