Μαθητές διαδήλωσαν για τη Μακεδονία

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2018 15:42

Υπό βροχή και με συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, διαδήλωσαν μαθητές από όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Φάρσαλα, χθες το πρωί, κατά του κράτους των Σκοπίων, αλλά και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, μαθητές των 1ου και 2ου Γυμνασίου – Λυκείου και του ΕΠΑΛ, διαμέσου κεντρικών οδών της πόλης, κατέληξαν στην πλατεία Δημαρχείου και εν συνεχεία κάτω από το Δημαρχείο, όπου τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία.

Ο δήμαρχος κατέβηκε στην είσοδο του Δημαρχείου, συζήτησε με τους μαθητές και στη συνέχεια υποδέχθηκε αντιπροσωπεία στο γραφείου του, όπου του παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Ακολούθησε συζήτηση με τον δήμαρχο κ. Άρη Καραχάλιο και τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Μπαμπανίκα με τους μαθητές και κατόπιν αποχώρησαν ενώ η διαδήλωση έληξε ειρηνικά.

Το ψήφισμα των μαθητών αναφέρει: "Εκ μέρους όλων των μαθητών της Δευτεροβάθμιας των Φαρσάλων διαδηλώνουμε, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που αναγνωρίζει Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Δεν διαπραγματευόμαστε τα σύνορα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας, ιστορία που γράφτηκε με αίμα, δεν μπορεί να ξαναγραφτεί με μελάνι. Φέρουμε στις πλάτες μας το βάρος των νεκρών Μακεδονομάχων και δεν παραχωρούμε - διαπραγματευόμαστε, όνομα, γλώσσα, γη, πολιτισμό από τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ. Θέλουμε να εκδώσουμε ψήφισμα και παρακαλούμε να το μεταφέρετε στον υπουργό Παιδείας, στον υπουργό Εξωτερικών και στον πρωθυπουργό".

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο “Ε”)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass