Ο σχολικός εκφοβισμός σε επιμορφωτικό πρόγραμμα

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 22:08

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο “Ε”)
Του Γιώργου Γκαντέλου
Ολοκληρώθηκε η τρίτη κατά σειρά πεντάωρη θεματική ενότητα του δωρεάν επιμορφωτικού προγράμματος στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Φαρσάλων και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και υλοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρσάλων.
Το πρόγραμμα διεξάγεται ταυτόχρονα σε 55 πόλεις και πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεάν επιμόρφωση στην Ελλάδα, η οποία γίνεται στο πλαίσιο των Επαγγελματικών Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής και απευθύνεται στο ευρύ κοινό ως κοινωνική – επιμορφωτική δράση.


Η εν λόγω θεματική ενότητα είχε ως θέμα την ψυχολογική διάσταση του σχολικού εκφοβισμού: ορισμός – μορφές – χαρακτηριστικά – αντιμετώπιση. Εισηγητής σε αυτή τη θεματική ενότητα ήταν ο κ. Χρήστος Ψάλτης, φιλόλογος, θεολόγος, υποψήφιος διδάκτωρ ΑΠΘ, ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον με την αξιοποίηση διαδραστικών συστημάτων διδασκαλίας έως το τέλος της θεματικής ενότητας.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε εννέα πεντάωρες συναντήσεις από διδάσκοντες, που συνδυάζουν αρμονικά την επιστημονικότητα με την εμπειρία, το θεωρητικό με την πρακτική συμπεριφορά, το κλασικό με τις εναλλακτικές προσεγγίσεις, τη συγχρονικότητα με τις διαχρονικές ερμηνείες, τη διεπιστημονικότητα με την εξειδίκευση, τα ερευνητικά πορίσματα με τις παραδοσιακές πεποιθήσεις.
Στα Φάρσαλα παρακολουθούν το πρόγραμμα επιμόρφωσης περισσότεροι από 170 πολίτες και τα μαθήματα υλοποιούνται μια φορά τον μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρες από 16.00 έως 21.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων. Τα επόμενα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω ημερομηνίες: 26 Ιανουαρίου, 23 Φεβρουαρίου, 30 Μαρτίου, 6 Απριλίου, 18 Μαΐου και 8 Ιουνίου. Υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος για τον Δήμο Φαρσάλων: Κώστας Δερλός, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass