«Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»

* ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ * ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2018 15:26

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση των διευθυντών ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Λάρισα, στον χώρο του 7ου ΕΠΑΛ, όπου ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ (ΜΝΑΕ)» κ. Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης, μέλη της Επιτροπής και εκπαιδευτικοί συντονιστές του έργου, έκαναν έναν «απολογισμό» της εφαρμογής του προγράμματος που απέδειξε ότι κατά την πιλοτική του φάση οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο ανταποκρίνονται θετικά στις προκλήσεις όταν τους δίνεται όραμα και χώρος για δημιουργική συμμετοχή, αλλά κάνουν θαύματα.

Και αυτά τα θαύματα δεν θα περιοριστούν μόνο στην επαγγελματική εκπαίδευση αλλά, αν συνεχιστούν, αναμένεται να επηρεάσουν θετικά το σύνολο της εκπαίδευσης. Τόσο ο κ. Κοτσιφάκης όσο και οι κ.κ. Θεοδώρα Κουλίνου (διευθύντρια του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αγίων Αναργύρων), Ιωάννα

Χριστοδουλάκη (ψυχολόγος, 1ο ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά), Δημ. Κικίλιας (υποδιευθυντής 1ου ΕΠΑ.Λ. Καισαριανής), Θανάσης Στράντζαλος (σύμβουλος Α΄ ΙΕΠ), Βασίλης Μάτσος (μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Έργου ΜΝΑΕ) και Αναστάσιος Νταμπίζας (συντονιστής της ομάδας έργου ΜΝΑΕ), αναφέρθηκαν στο όραμα και τους σκοπούς του προγράμματος. Παράλληλα, μίλησαν για την ανάγκη ανάδειξης και υποστήριξης του κοινωνικού ρόλου των ΕΠΑΛ αλλά και στην αξιοποίηση στον μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων του κάθε σχολείου. Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου μίλησε για τον θεσμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης, για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στα ΕΠΑΛ αλλά και για το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ (ΜΝΑΕ)» που εφαρμόζεται φέτος σε όλα τα ΕΠΑΛ, με έμφαση στους νεοεισερχόμενους μαθητές, που, όπως τόνισε, αποτελεί μια μεγάλη κοινωνική και επαγγελματική πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς.

Οι διευθυντές των ΕΠΑΛ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα «εργαλεία» του προγράμματος ώστε να αξιοποιήσουν τα καινοτόμα στοιχεία που εισάγει και να τα ενσωματώσουν στη λειτουργία και την κουλτούρα των ΕΠΑΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass