«Οι εκλογές πρέπει να γίνουν με νόμιμο τρόπο»

Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2018 16:00

Για συνέλευση που συγκλήθηκε με παράνομες διαδικασίες κάνει λόγο η συντονιστική επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας, που καταγγέλλει τα εναπομείναντα μέλη στο ασυγκρότητο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας και προειδοποιεί ότι αν δεν προχωρήσουν σε καταστατική συνέλευση για την προκήρυξη εκλογών θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Αποτελεί κοινό τόπο πια, ότι ο τυχοδιωκτισμός και ο κατήφορος των 6 μελών του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε ν. Λάρισας δυστυχώς συνεχίζεται, μετά τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που βιώσαμε, από τη μια μεριά να καλούν σε γενική συνέλευση στον ίδιο χώρο η κάθε παράταξη χωριστά, ενώ από την άλλη η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) να καλεί τις άλλες παρατάξεις σε συγκέντρωση στα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε..

Τα εναπομείναντα μέλη στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε ν. Λάρισας έφτασαν δε σε σημείο άκρατου παραλογισμού, ώστε να ανακοινώνουν την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, τη σύγκληση γενικής συνέλευσης την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, μετά από αίτημα των συναδέλφων, των οποίων όμως, τις υπογραφές έσπευσαν να υφαρπάξουν ακόμη και μετά τη σύγκληση της (Πέμπτη 6/12/2018, Παρασκευή, 7/12/2018), διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια νομιμότητας, καταστρατηγώντας το άρθρο 21 του Kαταστατικού (Αι έκτακται Γενικαί Συνελεύσεις συγκαλούνται οσάκις το Διοικητικόν Συμβούλιον κρίνει επάναγκες ή τη αιτήσει του 1/5 των τακτικών μελών) και εν τέλει προσπαθώντας με πρωθύστερες ενέργειες να νομιμοποιήσουν μια παράνομη διαδικασία. Και το αποτέλεσμα είναι τραγικό, αφού στην παράνομη συνέλευση 16 συνάδελφοι εξουσιοδότησαν τους 6 του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε ν. Λάρισας να προχωρήσουν στην προκήρυξη εκλογών. Τους ενημερώνουμε για ύστατη φορά ότι δεν θα ανεχτούμε αντικαταστατικές και μη σύννομες διαδικασίες. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν με νόμιμο τρόπο, αλλιώς είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Για τη Δ.Α.Κ.Ε ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ν. Λάρισας αποτελεί μονόδρομο το κάλεσμα των συναδέλφων σε Καταστατική συνέλευση, ώστε να εναρμονιστεί το Καταστατικό της Ε.Λ.Μ.Ε ν. Λάρισας με το Καταστατικό της Ο.Λ.Μ.Ε. και να αποφευχθεί έτσι στο μέλλον η αδυναμία συγκρότησης προεδρείου, όπως συνέβη φέτος, κάτι που αποτελεί πρωτοφανές Πανελλαδικά φαινόμενο και μελανή σελίδα στην ιστορία της Ε.Λ.Μ.Ε ν. Λάρισας το Δ.Σ. να παραμείνει ασυγκρότητο σχεδόν σε όλη τη θητεία του. Τέλος, οι εκλογές να διεξάγονται κάθε δύο χρόνια, τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο, όταν οι μαθητές δεν είναι στο σχολείο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass