Μαθητές της Λάρισας στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2018 16:16

Το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στις Βρυξέλλες, προκειμένου οι μαθητές να επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συμμετείχαν 46 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, τους οποίους συνόδευαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Παπαμαργαρίτης Βασίλειος, ο υποδιευθυντής κ. Τασιόπουλος Ευάγγελος και οι καθηγήτριες κ. Μαντζώρου Αικατερίνη και Πατσιατζή Δέσποινα. Πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Η πρώτη ήταν ενημερωτική και αφορούσε στους χώρους, στις δομές και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η δεύτερη αφορούσε στην παρακολούθηση συνεδρίασης της ολομέλειας. Στο πλαίσιο των επισκέψεων υπήρξε συνάντηση με τον ευρωβουλευτή κ. Κούλογλου, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των εκπροσώπων του Ευρωκοινοβουλίου καθώς και για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δίπλα στο Ευρωκοινοβούλιο οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Parlamentarium και στο House of the European History. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδρομές στις πόλεις: Αμβέρσα, Μπρυζ, Γάνδη, Άμστερνταμ, ενώ παράλληλα, έγιναν ξεναγήσεις και επισκέψεις σε μουσεία των πόλεων. Οι μαθητές επισκεπτόμενοι χώρους πολιτικής και ιστορικής αναφοράς και έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν για λίγες ημέρες ως πολίτες του κόσμου, επέστρεψαν στη χώρα μας έχοντας την καρδιά και το πνεύμα τους εμπλουτισμένα με ποικίλες μορφωτικές εμπειρίες, πλούσια παρακαταθήκη στους σύγχρονους καιρούς, οι οποίοι επιβάλλουν δράσεις σε εξωσχολικά περιβάλλοντα εντός και εκτός της χώρας μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass