Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο ειδικός σύμβουλος του υπ. Παιδείας Παντελής Κυπριανός

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2019 22:12

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της παραίτησης του καθηγητή Παντελή Κυπριανού από τη θέση του ειδικού συμβούλου του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας -τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου εισέρχεται στην ολομέλεια της Βουλής-, ο άνθρωπος που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια παραιτείται. Βέβαια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κυπριανός είχε καταθέσει την αίτηση παραίτησής του έναν μήνα πριν και έγινε δεκτή από τον υπουργό. Όπως είναι λογικό η κίνηση αυτή προκάλεσε ερωτηματικά.

Η «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Παντελή Κυπριανό, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η παραίτησή του δεν συνδέεται με το θέμα των συγχωνεύσεων. Μάλιστα αποκάλυψε ότι οι λόγοι που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση, έχουν να κάνουν καθαρά με τα επαγγελματικά του σχέδια. «Σε καμία περίπτωση η παραίτησή μου δεν συνδέεται με το θέμα των συνεργειών που προωθούνται για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα. Είμαι πολλά χρόνια στην Εκπαίδευση και αυτή την περίοδο έχω σχέδια που πρέπει να υλοποιήσω τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πίσω από αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κυπριανός, καθηγητής του Παν. Πατρών, είχε αναλάβει καθήκοντα ειδικού συμβούλου του υπουργού Παιδείας, στις 6 Νοεμβρίου του 2017, με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων του.

* Στο μεταξύ σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση των άρθρων του νομοσχεδίου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις». Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση αρχικά είχε προγραμματιστεί στις 10.30 το πρωί όμως λόγω της έλευσης της Ανγκελα Μέρκερ, ο πρόεδρος της επιτροπής ζήτησε να ξεκινήσει νωρίτερα στις 9 το πρωί. Η σημερινή συζήτηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού οριστικοποιούνται ουσιαστικά οι τυχόν αλλαγές.

Ν.Π.