«Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2019 15:14

Τη συμπαράστασή της «στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών» προσθέτοντας ότι «παλεύουμε μαζί για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα» σημειώνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου για το νέο σύστημα προσλήψεων.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνει η Ένωση Γονέων «θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων - διορισμών στην εκπαίδευση αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα των τεράστιων κενών στα σχολεία. Αντίθετα, συντηρεί και παγιώνει το σχολείο των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, συντηρεί και παγιώνει το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες αναπληρωτές, αλλά και απόφοιτους των σχολών».

«Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για 30.000 άμεσους μόνιμους διορισμούς, που είναι απαραίτητοι για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων, για να εξυπηρετηθεί η στοιχειώδης λειτουργία των σχολείων, είναι και αιτήματα των Οργανώσεων Γονέων.

Η κυβερνητική επιχειρηματολογία για την «αδυναμία μαζικών διορισμών» (λόγω δημοσιονομικών περιορισμών) είναι αστεία όταν κάθε χρόνο αιμορραγεί η ελληνική οικονομία με 4 δισ. ευρώ για δαπάνες του ΝΑΤΟ, όταν μειώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στους επιχειρηματικούς ομίλους και την ίδια ώρα δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια για σχολεία, νοσοκομεία ή για να σώσουν τον κόσμο από πλημμύρες και πυρκαγιές κ.α.

Η άγρια καταστολή δείχνει ξεκάθαρα ότι και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την πολιτική που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι επιχειρηματίες, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο που έχουν χαράξει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass