ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ν. Παπαδόπουλος: Η Θεσσαλία κερδίζει από το νομοσχέδιο

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2019 16:03

«Το Υπουργείο Παιδείας κέρδισε το στοίχημα» ανέφερε στην ομιλία του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος για το νομοσχέδιο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, τονίζοντας συγκεκριμένα:

«Το Υπουργείο Παιδείας, μετά από αναρίθμητες διαβουλεύσεις και σκληρή δουλειά κατάφερε να υλοποιήσει το όραμά του και να κερδίσει το στοίχημα που ήθελε, τα νέα πανεπιστήμια που προκύπτουν στην επικράτεια από τις συνέργειες πανεπιστημίων και ΤΕΙ να αποτελούν πόλο ανάπτυξης για την κοινωνία, μακριά από εσωστρεφείς δομές του παρελθόντος, ενισχυμένα και ανοιχτά για όλες και για όλους».
Αναφέρθηκε επίσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στα οφέλη για την πόλη της Λάρισας, αλλά και για τη Θεσσαλία γενικότερα, επισημαίνοντας τα εξής: «Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύονται τρεις νέες Σχολές, μία από μετονομασία στα Τρίκαλα και δύο νέες στη Λάρισα και τίθενται σε λειτουργία το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 αρκετά νέα Τμήματα. Η Θεσσαλία, λοιπόν, όχι μόνο δεν χάνει από αυτό το νομοσχέδιο, αλλά κερδίζει, γιατί το νέο Πανεπιστήμιο θα έχει μία πολύ ισχυρή παρουσία στην πόλη. Στο νέο Πανεπιστήμιο ιδρύεται Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργούν καινοτόμα, διετή προγράμματα σπουδών ως μία προοπτική συνέχειας σπουδών για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, ανοίγοντας νέες προοπτικές προς την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών και οικονομιών στην εθνική οικονομία. Επιπλέον, τα ερευνητικά κέντρα θα συμβάλουν α) στη διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, β) στην αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, γ) στην εξειδίκευση νέων επιστημόνων, δ) στην παροχή υπηρεσιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ε) στον συνδυασμό της εκπαίδευσης με την πρακτική άσκηση, στ) στη διαμεσολάβηση ανάμεσα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανάπτυξη ερευνητικών μονάδων στις επιχειρήσεις και ζ) στην προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Αξίζει να αναφέρω κάποια από αυτά τα ερευνητικά ινστιτούτα: Ινστιτούτο Ευφυών Συστημάτων Παραγωγής και Ευφυών Πόλεων με έδρα τον Βόλο, Αγροτικής Ανάπτυξης με έδρα τη Λάρισα, Γενετικής Βελτίωσης Ζώων με έδρα την Καρδίτσα, Διάγνωσης και Θεραπείας του Καρκίνου με έδρα τη Λάρισα, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας με έδρα τη Λάρισα. Επιπρόσθετα, στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύεται το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας. Είναι η πρώτη γεωργική Σχολή που έγινε στην χώρα μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass