ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκπαιδευτικοί ενάντια στο Μνημόνιο

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2015 8:09

 

Εκπαιδευτικοί του νομού Λάρισας, ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο μνημόνιο και στα μέτρα που αυτό επιφέρει στη χώρα μας, πραγματοποιώντας χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μπροστά από το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Την οργάνωση της συγκέντρωσης είχε η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας και η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών, με σύνθημά της: «Να μην περάσει το νέο μνημόνιο».

Προβάλλοντας τις θέσεις τους ανάφεραν: «Καμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει νέα ληστρικά μνημόνια, την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού και την υποθήκευση του μέλλοντός του. Να παραδώσει στα χέρια ιμπεριαλιστών της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και του πολιτικού προσωπικού τους ντόπιου και ξένου, τη νωπή λαϊκή θέληση που εκφράστηκε συντριπτικά την προηγούμενη μόλις Κυριακή του Δημοψηφίσματος.

Τα νέα μέτρα ισοπεδώνουν τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας, των συνταξιούχων. Ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, προς όφελος των δανειστών και των συμφερόντων του κεφαλαίου. Προεικονίζουν εκπαιδευτικό αρμαγεδδώνα, με νέες μειώσεις μισθών, απολύσεις, μηδενικούς διορισμούς, αξιολόγηση, κατάργηση όλων των κατακτήσεων των τελευταίων μηνών στο όνομα της αναστολής των «μονομερών ενεργειών» και χτύπημα των συνδικαλιστικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στέλνουν τη μόρφωση των παιδιών του λαού στον Καιάδα.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στους δρόμους, σε αγώνα διαρκείας! Τίποτε δεν μπορεί να ξεπεράσει τη δύναμη του οργανωμένου και αποφασισμένου λαού.

Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν!

Καλούμε τις αγωνιστικές δυνάμεις που στην παρούσα χρονική στιγμή αποτελούν την πλειοψηφία των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να πρωτοστατήσουν σε αυτόν τον αγώνα».

«ΜΗΝΥΜΑ» ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Εξ άλλου χθες το πρωί, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ, επισκέφθηκαν τα γραφεία των Λαρισαίων βουλευτών, όλων των κομμάτων, όπου και ανάρτησαν στις πόρτες τους, το εξής μήνυμα:

«Κυρία –ιε βουλευτά, ως εργαζόμενοι και ειδικότερα ως εκπαιδευτικοί, απαιτούμε να μην συμφωνήσετε και άρα να μην στηρίξετε, την επαίσχυντη συμφωνία και τα μέτρα που τη συνοδεύουν. Αποτελούν ξεπούλημα της χώρας και εξανδραποδισμό των εργαζομένων. Σας δηλώνουμε ότι θα είστε ανεπιθύμητοι στην πόλη μας, εάν προβείτε σε ψήφιση της κατάπτυστης συμφωνίας», με την υπογραφή της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass